IKBY'deki Yoğun Kar Yağışı Kayakseverlerin Yüzünü Güldürdü

Irak'ın en büyük mayınlı bölgesi olarak meşhur olan ancak coğrafi yapısı nedeniyle yoğun kar yağışı alan Pencivin birkaç yıldır kayakseverlerin dikkatini çekiyor Kayak Sporu Derneği Başkanı Fetah: 'Kendi imkanlarımızla 50 kişiye yetecek kadar kayak malzemesi satın aldık. Gelen ziyaretçilere temel eğitimleri verip, kayak sporunun keyfini çıkarmalarını sağlıyoruz' Üniversite öğrencisi Sadık: 'Bu sporun yalnızca Avrupa ülkelerinde yapılabileceğini zannediyorduk ancak burada da yapılabileceği ortada. Umarım hükümetimiz gerekli altyapının güçlendirilmesi için destekten kaçınmaz'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye iline bağlı Pencivin ilçesindeki yoğun kar yağışı kayakseverlerin yüzünü güldürdü.

Irak'ın en büyük mayınlı bölgesi olarak meşhur olan ancak coğrafi yapısı nedeniyle yoğun kar yağışı alan Pencivin birkaç yıldır kayakseverlerin dikkatini çekiyor.

IKBY'deki güvenlik sorunu ve ekonomik krizden dolayı bölgede halihazırda bir kayak merkezi yok ancak ilçedeki bazı vatandaşlar, ziyaretçilerin taleplerini karşılamak amacıyla 2011 yılında bir kayak derneği kurarak bu spora ilgi duyan kişilere kayak eğitimi ve malzemelerini sağlıyor.

AA muhabirine konuşan Kayak Sporu Derneği Başkanı Merivan Fetah, 'Kürdistan'ın birçok bölgesinden gelen kayakseverler bu sporu yapmak istiyor ancak temel eğitim ile malzemeleri olmadığı için zorluk çekiyor. Bunun üzerine kendi imkanlarımızla 50 kişiye yetecek kadar kayak malzemesi satın aldık. Gelen ziyaretçilere temel eğitimleri verip, kayak sporunun keyfini çıkarmalarını sağlıyoruz' dedi.

Bir grup arkadaşıyla kayak yapmak için Pencivin'e gelen üniversite öğrencisi Dekan Sadık ise spor dallarına önem verilmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, 'Bölgemizde spor dallarına gerekli önem verilmiyor. Kayak sporunda da çok gerideyiz. Bu sporun yalnızca Avrupa ülkelerinde yapılabileceğini zannediyorduk ancak burada da yapılabileceği ortada. Umarım hükümetimiz gerekli altyapının güçlendirilmesi için destekten kaçınmaz' şeklinde konuştu.

Kayak eğitmeni Zanyar Abdullah da her geçen yıl bu sporu yapmak isteyenlerin sayısında artış yaşandığına dikkati çekerek, 'Bu yıl yaklaşık 35 yetişkin ve 15 çocuk kayak eğitimi alıyor. Eğer hava şartları kayak için müsait olup, güzel bir altyapı için adım atılırsa, Irak'ın kayak merkezi Pencivin olacaktır' şeklinde konuştu.

Süleymaniye kent merkezinden yaklaşık 96 kilometre mesafede bulunan Pencivin ilçesi, Irak-İran sınırındaki dağlık bölgede yer alıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile