Iki Aracin Ezdigi Kedinin Imdadina Kostu Ama Büyük Sok Yasadi

Iki Aracin Ezdigi Kedinin Imdadina Kostu Ama Büyük Sok Yasadi

Samsun’un Bafra ilçesinde bir esnaf, iki aracin ezdigi kedinin imdadina kostu. Sokak kedisi için seferber olan esnaf, büyük bir hayal kirikligi yasadi.

Olay, Atatürk Bulvari Hacikabas Kavsagi’nda meydana geldi. Sokak kedisi yoldan geçen bir dolmusun altinda kaldi. Dolmus yoluna devam ederken, arkadan gelen bir pikap da bir süre bekledikten sonra kedinin üzerinden geçti. Kedinin araçlarin altinda kalmasi bir is yerinin güvenlik kamerasina yansidi.

Bu ana tanik olan 25 yasindaki esnaf Cihangir Cengiz, kedinin yardimina kostu. Genç önce yolda duran bir araçtan yardim istedi. Bekledigi yardimi alamayinca is yerinden getirttigi karton kutuya kediyi koyarak elektrikli bisiklet ile yola çikti. Yolda aracin sarji bitti, diger araçlar kanli diye almadi.

Olayi anlatan Cihangir Cengiz, “Bir ses duydum yolda küçük bir sey çirpiniyordu. Ilk etapta yavru köpek falan zannettim. Bir baktim kan içinde kalmis ve can çekisiyordu. Arabalar üzerinden geçmis. Sürücünün bunu iyi niyetle mi yoksa kötü niyetle mi yaptigini bilemeyiz. Belki görmemistir. Günahlarini alamayiz, zan altinda da birakamayiz” dedi.



“Böyle bir sey beklemiyordum”

Hayvanin durumuna çok üzüldügünü belirten Cengiz, “Yardim istedim ama kimse yardimci olmadi. Esnaf dükkanimizdan kutu istedim. Elektrikli motorumla veterinere götürmeye karar verdim. Yolda bir de sarjim bitti. Araba durdurmaya çalistim, taksi çagirdim kanli diye almadilar. Üzüldüm, hayal kirikligina ugradim. Böyle bir sey beklemiyordum. Yeni yilda Bafra için yeni bir sayfa açmak isterdim. Veterinere gittigimizde ise acil müdahale yerine bunun ücretini konusmaya basladilar. Bu beni ayri etkiledi. Ailece hayvanseveriz. Babamdan böyle gördüm. Elimizden geldigince bütçemize uygun tedavi masrafini üstlenmeye çalistim. Yasama sansi çok azdi. Kedi de benim yeni beslemeye çalistigim bir kedi idi. Ben zaten dükkanimin önüne bir kilo kemik ve et birakiyorum, nasibi olan gelip yiyor. Yasama sansi az denilince uyutun dedim. Uyutma bedeli diye para istediler. Bu sokak kedisi. Benim de üzerimde o kadar nakit yoktu. Karttan çektim. Komsu esnaflar da yardimci oldu. Esnaflarimiza da tesekkür ediyorum. Veterinerde muayene için 900 TL, uyutma bedeli olarak da 500 TL aldilar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile