İki Defa Kalbi Duran Hasta By-Pass Ameliyatı İle Sağlığına Kavuştu

İki Defa Kalbi Duran Hasta By-Pass Ameliyatı İle Sağlığına Kavuştu

Memorial Diyarbakır Hastanesi’ne yüksek tansiyon şikayeti ile başvuran 66 yaşındaki bir hasta, koroner yoğun bakımda izlenirken 3 saat arayla iki defa kalbi durmasına rağmen bypass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Uzman Doktorlar tarafından izlenirken kalbi duran ve verilen şokun ardından hayata dönen 66 yaşındaki Mehmet Alak, 3 saat aradan Sonra yeniden kalbi durduğu için elektriksel şok ile hayata döndürüldü.

Hayata sıkı sıkı sarılan ve 2 defa kalbi durmasına rağmen yaşam mücadelesini bırakmayan Mehmet Alak’ın sağlığına kavuşmasında etkili olan Memorial Diyarbakır Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cegerğun Polat, yaklaşık 4 yıl önce koroner anjiyografi yapılan ve koronor bypass kararı alınan Mehmet Alak’ın ameliyat olmayarak ilaç tedavisine başladığını söyledi.

Dr. Polat, “Bir yıl öncesine kadar şikayetleri tekrarlayan hastanın eforla göğüs ağrıları başlamış, Son bir aydır sıklığı artan şikayetleri 2 gündür istirahat halinde de oluyormuş. Polikliniğimize tansiyon yüksekliği nedeniyle başvuran Mehmet Alak’ın muayene Sonrası yatışı önerildi. Aynı gün koroner anjiyografiye alındı. Yaygın koroner arter hastalığı saptandı ve koroner bypass önerildi. Sonrasında koroner yoğun bakımda izlenirken kalbi duran hasta elektriksel şok verilerek kalbi tekrar çalıştırıldı. Yaklaşık 3 saat Sonra tekrar kalbi duran hastaya yine elektriksel şok verildi. Kasıktan kalbi destekleyen bir balon takılan hasta acilen bypass ameliyatına alındı” dedi.

“4 SAATTE HASTANIN 4 DAMARI DEĞİŞTİRİLDİ”
Ameliyatı yapan Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. İsmail Başyiğit ise hastanın anjiyo olduktan Sonra dört damarının tıkalı olduğunu saptadıklarını ve ameliyata karar verdiklerini söyledi.

Başyiğit, “Hasta ameliyat konusunda bilgilendirildi. Ameliyata karar verdikten Sonra anjiyo yapıldığı sırada kalp krizi geçirdi o sıra kalbi durdu ve hemen kalbi tekrar çalıştırmak için gerekli tüm uygulamalar yapıldı ve bu uygulamalar neticesinde kalp tekrar çalıştırıldı. Yaklaşık 3 saat Sonra yemek yerken kalbi tekrar durdu, o sıra hemen yoğun bakıma alınıp tekrar kalp çalıştırıldı. Ani tıkanıklıklar olabilir düşüncesiyle ikinci anjiyo yapıldı ve Sonrasında gece saat 02.00 sularında Mehmet Alak acilen ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatta Mehmet Alak’ın kalbinin 4 damarı değiştirildi. 2 kez kalbi durmasına rağmen hayat mücadelesini kazanan Mehmet Alak, 1 hafta Sonra sosyal hayatına geri döndü. Onunla birlikte biz de mutlu olduk” şeklinde konuştu.

“YAŞAMAK ÇOK GÜZEL”
İki defa kalbi duran ve yapılan müdahalelerle hayata tutunan Mehmet Alak, yaşamanın çok güzel olduğunu ve hayatta olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Alak, yaklaşık 4 yıl önce kalp hastalığının farkına vardığını belirterek, “O sıralar kalp krizi geçirdim ve anjiyo oldum. Yolda giderken nefesim kesiliyordu, yediğim her şeyden rahatsız oluyordum. Birçok doktora gittim ilaç tedavisi verdiler ama faydasını görmedim. Memorial Diyarbakır Hastanesi’ne gelmeden önce gittiğim hastanelerde ameliyat olacağım konusunda bana bilgi verildi ancak güvenemediğim için kabul etmedim. Sonunda bir arkadaşım Memorial Diyarbakır hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahı İsmail Başyiğit’i ve Kardiyoloji Uzmanı Cegerğun Polat’ı önerdi. Dr. Cegerğun Polat anjiyo yapıp beni Dr. İsmail Başyiğit’e yönlendirdi. Bu süre içerisinde 2 kez kalbim durmuş ve hayati tehlike geçirmişim. Doktorlarım hemen müdahale ederek beni hayata döndürmüş. Sorunsuz bir ameliyat geçirdim. Şuan gayet iyi hissediyorum kendimi. Doktorlarım ve tüm hastane perSoneline teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile