İki duyguyu aynı anda yaşıyorlar

onguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı "Karadon" Ocağı'ndaki grizu patlaması sonucu sekiz ay önce yaşamını yitiren iki maden işçisinin cenazesi nihayet çıkarıldı. Ölen Düzcük'ün eşi Hayriye Düzcük, "Hem seviniyorsun hem üzülüyorsun" dedi.

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında, meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 işçiden Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cenazelerine patlamadan sekiz ay sonra ulaşıldı ve defnedilmek üzere Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine gönderildi.

Çıkarma çalışmaları ihale ile Çinli bir firmaya devredildi ve çalışmalar sonrasında cenazeler hastane morgunda bekletilmek ve kimlik tespiti yapılmak amacı ile Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Ölen madencinin eşi: Hem seviniyoruz, hem üzülüyoruz

Yerel Pusula gazetesi, madencilerin cenazelerine ulaşılmasını "Acılar tazelendi" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haberde, sekiz ay sonra ulaşılan maden işçilerinden Engin Düzcük'ün ailesinin sevinci ve acıyı birlikte yaşadığını yazdı.

Düzcük'ün eşi iki çocuk annesi Hayriye Düzcük, "İnsan gerçekten iki duyguyu bir arada yaşıyor. Hem seviniyorsun hem üzülüyorsun. Allah'a şükürler olsun ki cesedi çıktı. Bu ayın 16'sında 8 ay bitti. DNA testinden sonra alabileceğiz cenazeleri" dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan yaptığı açıklamada işçilerin ailelerine tekrar başsağlığı dileğinde bulundu ve tekrar bu tür kazaların yaşanmamasını temenni ettiklerini belirtti.

17 Mayıs 2010 tarihinde Zonguldak TTK Karadon Müesse Müdürlüğüne bağlı Karadon Yeni Servis Kuyusu'nda grizu patlaması yaşanmış ve olayda hayatını kaybeden 30 işçiden ikisinin cenazesine ulaşılamamıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile