İki Gündür Toz Bulutu Etkisni Sürdürüyor

Şanlıurfa‘nın sınır ilçelisi olan Akçakale‘de dün gündüz saat 14.30‘dan itibaren etkisini hissettirmeye başlayan toz bugünde etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Gündüz saatlerinde görüş mesafesinin 150-200 metreye kadar görüş mesafesinin düştüğü ilçede, insanlar nefes almakta zorlandıklarını ifade etiler. Gündüz saatlerinde araçlarıyla seyir halinde olan araç sahipleri, görüş mesafesinin 150-200 metreye düşmesi yüzünden araç farlarını yandırmak zorunda kaldıkları gözlemlendi. Park halende duran araçların üzerindeki toz etkisi ise neredeyse araçları toprak rengine çevirdiği görüldü.Dün saat 14.30‘dan itibaren etkisini gösteren toz bulutu insanların nefes almasını

zorlaştırıyor. Toz bulutunun etkin olduğu günlerde yaşlıların dışarı çıkmaması gerektiğini ifade eden yetkililer " Toz bulutunun yoğun yaşandığı saatlerde yaşlılar, çocuklar ve astım hastası olanların dışarı çıkmamalılar. Özelikle hamile kadınlar, akciğer yetmezliği ve kalp problemi olanlar bu havada dışarı çıkmamalarını öneririz" uyarısında bulunuldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile