İki İlde Düzenlenen Eş Zamanlı Operasyonda Gözaltına Alınan 17 Kişiden 7'si Tutuklandı

Osmaniye ve Gaziantep'te düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 17 kişiden 7'si tutuklandı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Osmaniye, Gaziantep merkez ve Nizip ilçesindeki 16 adrese tehdit, cebir ve şiddet yoluyla zorla fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, örgüt lideri olduğu iddia edilen Ramazan Y'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, 9 kadına zorla fuhuş yaptırıldığı, kadınlardan birinin yapılan tehdit ve baskı neticesinde akıl sağlığını kaybettiğine dair doktor raporunun bulunduğu, bazı kadınların ise çocuklarını öldürmekle tehdit edildiği, kadınlara uyuşturucu kullandırılarak fuhşa zorlandığı belirlendi.

Zanlıların evlerin yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda fişek ele geçirildi.

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından, ''İnsan ticareti, tehdit, hakaret, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olmak, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek, cebir veya tehdit kullanarak, hile ile ya da çaresizliğinden yararlanarak fuhuş yaptırmak, başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkartılan 17 kişiden 10'u adli kontrol cezası aldı. Örgüt lideri olduğu bildirilen Ramazan Y ile yardımcıları Mehmet K. ve Saadet D, örgüt üyeleri Menekşe K, Yusuf Y, Mahmut K. ve Mehmet B. tutuklandı.

Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Anıl Bağrık

Yayıncı: Tevfik Işık
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile