Iki Kardes Suni Gölette Bogulma Tehlikesi Geçirdi, Birinin Durumu Agir

Iki Kardes Suni Gölette Bogulma Tehlikesi Geçirdi, Birinin Durumu Agir

Karaman’da parktaki suni gölette ayagini suya sokmak isterken kayarak gölete düsen çocuk ve onu kurtarmak için suya giren 12 yasindaki abisi bogulma tehlikesi geçirdi. Küçük çocuk, durumu görerek elbiseleriyle suya atlayan bir vatandas tarafindan kurtarilirken, itfaiyenin sudan çikardigi abisinin durumunun agir oldugu ögrenildi.



Olay, saat 15.30 siralarinda Çeltek Mahallesi Dag Oteli mevkisinde bulunan Türk Dünyasi Kültür Parki’nda bulunan suni gölette yasandi. Edinilen bilgiye göre, M.A. (12), kardesi Ö.A. (10) ile Türk Dünyasi Kültür Parki’na gitti. Iki kardes park içerisinde bisikletle dolasirken, Ö.A. suni gölete ayaklarini soktu. Bir anda yosun tutan beton zeminden kayan Ö.A., yaklasik 1,5 metre derinlikteki su dolu suni gölete düstü. Kardesinin düstügü gölette çirpindigini gören abisi M.A. da gölete girerek kardesini kurtarmak istedi. Iki kardesin yardim çigliklarina Türk Dünyasi Kültür Parki’na piknik yapmaya gelen çevredeki vatandaslar kostu. Ihbar üzerine olay yerine saglik, itfaiye ve polis ekipleri de sevk edildi. Gölete giren bir vatandas Ö.A.’yi sag salim sudan çikarmayi basarirken, abisi M.A. suyun dibine batti. Olay yerine gelen itfaiye eri de beline bagladigi halatla gölete girerek M.A.’yi çikardi. Bilinci kapali ve kalbi durmus vaziyette sudan çikarilan M.A., ambulansta saglik görevlilerinin müdahalesi ile kalbi yeniden çalistirilarak Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Hastanede tedavisi halen devam eden M.A.’nin saglik durumunun ciddiyetini korudugu ögrenildi. Bogulmaktan son anda bir vatandas tarafindan kurtarilan Ö.A.’nin ise biraz su yuttugu ve saglik durumunun iyi oldugu bildirildi.

Olaydan sonra olay yeri inceleme ekibi ise suni gölette inceleme yapti.

Suni gölete düsen kardeslerden birini vatandas kurtardi

Suni gölette çirpinan kardeslerden Ö.A.’yi kurtaran Ali Yildiz, "Piknik yaptigimiz sirada çiglik sesleri üzerine hemen gölete kostum. Gölete geldiginde iki kardesin suyun içinde çirpindigini gördüm ve hiç düsünmeden elbiselerimle suya atladim. Ilk olarak ikisini de tutmayi basardim ama ben de suyun dibine gittim. Zor da olsa küçük çocugu kenara çikardim. Geri döndügümde diger çocuk tabana çökmüstü. Daha sonra itfaiye geldi ve diger çocugu çikardi“ dedi.

Olayi gören Ali Akin da, "Küçük çocuk yosundan dolayi kayarak suya düsmüs. Suda çabalarken, abisi müdahale etmeye çalisiyor. Bu sefer de abisi suyun dibine gidiyor.“ diye konustu.

Demir korkuluklarla çevrili olan ve uyari levhalari bulunan suni gölette, 2018 yilinda serinlemek için giren bir çocuk da bogularak can vermisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile