Sivas’in Sarkisla ilçesi Maksutlu köyünde yasayan 83 yasindaki Mustafa Yildirim, 30 yil önce koleksiyon yapmaya merak sararak Türkiye Cumhuriyeti metal paralarini toplamaya basladi.
Daha sonra banknotlarin koleksiyonunu yapan Yildirim, zaman içerisinde 38 farkli ürünün koleksiyonunu yaparak evini adeta mini bir müzeye çevirdi. Iki katli evin üst katinda silahtan fotograf makinesine, daktilodan çevirmeli telefona kadar birçok tarihi esyanin yer aldigi müzeyi bölgeye gelen birçok vatandas ziyaret etti.
“Burada 38 ayri koleksiyon bulunuyor”
Mustafa Yildirim, müze içerisinde 38 ayri koleksiyon oldugunu belirterek, “Koleksiyon yapmaya 1977 yilinda Türkiye Cumhuriyeti’nin metal paralarini toplayarak basladim. Bazen banknot paralar buldum, daha sonra tas koleksiyonlari yapmaya basladim derken bu koleksiyonlarin devami da geldi. Su an burada 38 ayri koleksiyon bulunuyor. Bu koleksiyonlarin içinde gramofonlar, objeler, aydinlatma gereçleri, eski fotograf makineleri, telefonlar, Fransiz saat ve samdanlar gibi tam 38 ürünün koleksiyonu var” diye konustu.
“Buraya yaklasik 5 bin kisi geldi gitti”
Yildirim, evini simdiye kadar yaklasik 5 bin kisinin ziyaret ettigini söyleyerek, “Buraya yaklasik 5 bin kisi geldi gitti. Bunun yaklasik 2 bine yakini üst düzey bürokratlar. Burada ani defterim var, gelen misafirlerime yazi yazdiriyorum. Simdi bu mini müzeye yeni olarak bir at ve savas migferi ile Osmanli saraylarindan büyük bir ibrik var. Aldigim Osmanli ibrigine 5 bin euro verdim” dedi.
Iki Katli Evinin Üst Katini Mini Müzeye Dönüstürdü
Sivas’ta 30 yil önce metal paralari biriktirerek koleksiyon yapmaya baslayan Mustafa Yildirim, biriktirdigi 38 farkli ürünün koleksiyonu ile evini mini bir müzeye dönüstürdü.



















