Iki Orman Isçisinin Hayatini Kaybettigi Mahallede Alevleri Söndürmek Için Havadan Ve Karadan Mücadele Devam Ediyor

Iki Orman Isçisinin Hayatini Kaybettigi Mahallede Alevleri Söndürmek Için Havadan Ve Karadan Mücadele Devam Ediyor

Antalya’nin Manavgat ilçesinde iki orman isçisinin hayatini kaybettigi Gebece Mahallesi’ndeki ormanlik alanda söndürme çalismalari havadan ve karadan devam ediyor. Bosaltilan mahallede bazi evlerin zarar gördügü, 10’a yakin da hayvanin telef oldugu ögrenildi. Mahalledeki söndürme çalismalari ve son durum ise havadan görüntülendi.

Manavgat’ta 4 gün önce baslayan orman yangini birçok mahallede etkisini sürdürüyor. Yanginin etkili oldugu yerlerden Gebece Mahallesi ve yangini ensesinde hisseden Ahmetler Mahallesi’nde bulunan evler bosaltildi. Gebece Mahallesi Güglendibi Beloluk mevkiinde yangina müdahalede bulunan arazöz alevler arasinda kalirken, arazözde görevli 4 kisilik yangin ekibinden 2 kisiye ulasilamadi. Alevler arasindan yarali olarak çikan araç sürücüsü Niyazi Iskarça ve yangin isçisi Ali Hüseyin Karakaya 112 saglik ekibi tarafindan yapilan müdahalenin ardindan ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldirildi. Gece boyu bölgede yapilan arama çalismalarinda, Erdal Tokla ve Yasar Cinbas’in yanan arazöz içerisinde cansiz bedenlerine ulasildi.

4 isçi dumandan etkilendi

Diger taraftan, ayni bölgede yangina müdahalede bulunan Volkan Altinkaya, Adem Uyanik, Yilmaz Agaç ve Sercan Karadeniz isimli orman isçilerinin dumandan etkilenerek Manavgat Devlet Hastanesine kaldirildigi ve gözlem altinda bulundurulduklari bildirildi.



Bölgede havadan ve karadan söndürme çalismalari devam ediyor

Iki isçinin hayatini kaybettigi Gebece mahallesinde bugün sabah erken saatlerde bir yangin söndürme helikopteri ile onlarca arazöz karadan söndürme çalismalarini sürdürüyor. Yangin öncesi vatandaslarin bosaltildigi mahallenin iç kismi ve daglik alandaki ormanlik bölgede söndürme çalismalari devam ediyor. Yangindan dolayi mahalledeki bazi evlerin zarar gördügü ve 10’a yakin küçük ve büyükbas hayvanin telef oldugu ögrenildi.

“Mahalleyi aksam terk ettik, sabah döndügümüzde yangin gelmisti”

Vatandaslardan Ibrahim Sari, yangin anini su sözlerle anlatti:

“Yangin daglardan geldi. Rüzgarin etkisiyle köyümüze siçradi ve her sey yandi gitti. 30’a kadar ev yandi. Yangindan önce jandarma köyü bosalttirdi. Mahalleyi aksam terk ettik, sabah döndügümüzde köye yanginin girdigini gördük. Müdahale yapmaya çalistik ama çaresini bulamadik."

“Evimiz yandi”

Mahalle sakinlerinden Nazmiye Kiral da, yanginda zarar görmemesi için hayvanlarini mahallenin disina çikarttigini söyledi.

Evinin zarar gördügünü de belirten Kiral, “Yukaridaki evimiz yanmis. Yapacak bir sey yok. Su an burada oturuyoruz ama burasi da tehlikeli. Hayvanlari da belediye götürecegini söyledi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile