İkinci defa girdiği üniversite sınavında dördüncü oldu

Lisans Yerleştirme Sınavı'na ikinci girişinde TS1 puan türünde Türkiye dördüncüsü olan Malatyalı Ahmet Uğur Atılan, "Şansımı denemek için girdim. Türk

Lisans Yerleştirme Sınavı'na ikinci girişinde TS1 puan türünde Türkiye dördüncüsü olan Malatyalı Ahmet Uğur Atılan, "Şansımı denemek için girdim. Türkiye derecesi geldi. Yerleştirme için yeni tercih yapmayacağım." dedi. Hacettepe Tıp Fakültesi öğrencisi olan Atılan, gelecekte Türkiye'nin önde gelen psikiyatrislerinden biri olmayı hedefliyor.

Rahime Batu Koleji ve Malatya Hügem Dershanesi'nde eğitim görerek geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen LYS'de Türkiye 122'incisi olan Atılan, bu yıl yapılan sınavda 493 puan alarak TS1 türünde Türkiye dörüncü oldu. Sınava bilgi düzeyini ölçmek için girdiğini anlatan Atılan, "Geçen yıl girdiğim sınavda, başarılı bir hazırlık döneminin ardından TS1 puan türünde 373 puan alarak Türkiye 122'incisi olmuştum. Sınav sonucuna göre tercih ettiğim Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazandım. Bu yıl yine şansımı denemek istedim. Sınava tekrar girdim ve aynı puan türünde 493 puan alarak Türkiye dördüncülüğü elde ettim." dedi.

Emekli anne ve babanın oğlu olan Ahmet Uğur Atılan, yeni puanıyla tercih yapmayı düşünmediğini ifade etti. Hacettepe Tıp Fakültesi'ndeki eğitimine devam etmeyi planladığını anlatan Atılan, "Bölümümü seviyorum. Bu yıl aldığım puan birçok iyi üniversitenin prestijli bölümlerine yerleşebilmeme yetiyor ancak ben burada eğitimime devam etmek istiyorum. İleride, psikiyatri alanında uzmanlaşarak Türkiye'nin önde gelen psikiyatrislerinden biri olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile