Ikinci El Otomobilde Yaprak Kimildamiyor

Ikinci El Otomobilde Yaprak Kimildamiyor

Galerici Ahmet Yurtlu, ikinci el araç piyasasinda duraganligin yasandigini belirterek, “Normal sartlarda bayramda çok ciddi hareketlilik olmasi lazim ama tam tersine ciddi bir duraganlik görüyoruz” dedi.

Kayseri’de galericilik yapan Ahmet Yurtlu, ikinci el araç piyasasini degerlendirdi. Ikinci el araç piyasasinda ciddi bir duraganligin oldugunu söyleyen Yurtlu, “Araç piyasasinda suanda ’yaprak kimildamiyor’ dedigimiz yerdeyiz. Piyasada ciddi bir duraganlik var. Bunun bir çok nedeni var. En büyük nedeni yapilan spekülasyonlar ve alim gücünün zayiflamasi. Geçen ay biraz kimildama vardi ama tekrardan yavasladi. Normal sartlarda bayramda çok ciddi hareketlilik olmasi lazim ama tam tersine ciddi bir duraganlik görüyoruz” diye konustu.



"Duraganlik yilsonuna kadar devam edecek"

Yilsonuna kadar bu duraganligin devam edecegini kaydeden Yurtlu, “Bunu zaten ön görüyorduk. Bekledigimiz bir sonuçta ve bunu yasiyoruz. Yilsonuna kadar da yasayacagiz. Geçen sene yapilan çok obez büyümeler oldu. Geçen sene yasadigimiz fiyatlarda artislarin revize edilmesi gerekiyordu. Piyasada birçok etken var. Araç almak için önümüzdeki zamanin dogru zaman oldugunu düsünüyoruz. Çünkü Çin araçlarinda da ciddi düzenlemeler yapildi. Düzenlemeler ile maliyetler yüzde 40 artacak. Bununla beraber ikinci elde de yüzde 10-15 arasinda artis yasanacak” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile