Ikinci El Otomobilde Yatirimlar Artiyor

Ikinci El Otomobilde Yatirimlar Artiyor

Ikinci el online araç alim-satim platformu VavaCars, 2022’de Türkiye’de toplam yatirim tutarini 200 milyon dolar olarak planladi.

2019 yilinda Istanbul merkezli olarak kurulan ve kendi is modeliyle yatirimlarina devam eden VavaCars, üçüncü yilinda vitesi artirdi. Sirket, 2022 yilinda Ankara, Istanbul ve Izmir’deki IRC (Inspection And Reconditioning Center) yatirimlariyla Türkiye’nin en büyük muayene ve araç yenileme merkezlerini devreye alacak.

Türkiye ikinci el araç pazarinda Avrupa’nin 4’üncüsü konumunda

Ikinci el araç pazarinda “anahtar teslim” ve “en güvenilir” islem platformunu olusturma hedefiyle yola çiktiklarini belirten sirketin CEO’su ve Kurucu Ortagi Lawrence Merritt, yeni yatirimlariyla ilgili sunlari söyledi: “Türkiye’de bulunmak bizim için oldukça önemli bir avantaj. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklügündeki ikinci el araç pazariyla Avrupa’da Ingiltere, Fransa ve Almanya’nin ardindan dördüncü konumda yer aliyor. Türkiye’nin potansiyelini yüksek olarak degerlendiriyor ve gelecek vaat eden bir pazar olarak görüyoruz. Bu nedenlerle 2022’de Türkiye’ye yapacagimiz yatirimi artirma karari aldik. Türkiye’den dogan bir marka olarak büyümemize hiz kesmeden devam edecegiz. 2022’deki toplam yatirim rakamimiz 200 milyon dolari bulacak. Bu yatirimla daha önce böyle bir tesis bulunmayan Türkiye’de, oyunun kurallarini degistirerek tüketiciler için çitayi yükseltmis olacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile