İkinci Robotik Üroloji Sempozyumu İstanbul'da yapılacak

İkinci Robotik Üroloji Sempozyumu 16-17-18 Haziranda İstanbul'da yapılacak. Sempozyumun Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, dünyada r

  İkinci Robotik Üroloji Sempozyumu 16-17-18 Haziranda İstanbul ' da yapılacak . Sempozyumun Düzenleme Komitesi Başkanı Prof . Dr . Ali Rıza Kural , dünyada robotik cerrahi uygulamalarının büyük bir hızla yaygınlaştığını belirterek , bu yıl içerisinde İstanbul ' da 2 özel hastanede daha robotik cerrahi programının başlatıldığını kaydetti . Üroloji , Kalp ve Damar Cerrahisi , Jinekoloji branşlarının yanı sıra Genel Cerrahi ' de bu teknoloji kullanılıyor .

Kural , İkinci Robotik Üroloji Sempozyumu ' nun öncelikli amacının eğitim olduğunu belirterek , sempozyum süresince çeşitli hastanelerde , genç doktorların izleyeceği ameliyatların yapılacağını aktardı . Sempozyuma katılmak için dünya robotik cerrahi alanınının önde gelen isimlerinin İstanbul ' a gelecek ABD ' de ilk robotik üroloji ameliyatları gerçekleştirmiş olan Dr . Mani Menon ' un yanı sıra Orlando ' dan Dr . Vipul Patel , St Louis ' ten Dr . Sam Bhayani , Mayo Klinik ' ten Dr Erik Castle , Teksas ' tan Dr . Randy Fagin , Güney Kaliforniya Üniversitesi ' nden Dr . Mihir Desai , Şikago Üniversitesi ' nden Dr . Kevin Zorn , Ohio Üniversitesinden Dr . Rooney Abaza , Venezuela ' dan Dr . Rene Sotello , Belçika ' dan Dr . Alex Mottrie , İsveç ' ten Dr . Peter Wiklund , Danimarka ' dan Dr . Magnus Annerstedt , Hindistan ' tan Dr . Mahesh Desai gibi tanınmış robot cerrahları toplantıya katılacak .

Sempozyumu Bilim Üniversitesi , Bakırköy Dr . Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi , Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi , Florance Nightingale Hastanesi ve Ümraniye Devlet Hastanesi birlikte düzenleniyor . Sempozyum boyunca 11 canlı ameliyat yapılacak . Sempozyumda gelişmekte olan robot teknolojisinin üroloji alanındaki uygulamaları dünyaca tanınmış konsol cerrahları tarafından yapılacak ameliyatlar eşliğinde katılımcılara aktarılacak .

Prof . Kural , sempozyumda robotik cerrahi sonuçlarının tartışılacağını da belirterek , Türkiye ' de özellikle ürolojik kanserlerle uğraşan cerrahların katılımıyla yapılacak panellerde robotik cerrahi sonuçlarının , açık ve laparoskopik cerrahi sonuçlarıyla karşılaştırılacağını söyledi .

Türkiye ' deki ilk robotik cerrahi uygulamalarının 2004 yılında Florence Nightingale Hastanesi ' nde kalp-damar cerrahları tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Kural , üroloji alanındaki ilk uygulamaları ise 2005 yılı başlarında kendisi ve ekibi tarafından yapıldığını vurguladı . Kural , " Ekibimiz sonraki yıllarda üroloji alanındaki ameliyatların hemen hemen tümünün ilklerini başarıyla gerçekleştirmiştir . Daha sonra sırasıyla 2008 yılı ortalarında İstanbul Ümraniye Eğitim Hastanesi , 2009 yılı başlarında Ankara Atatürk Eğitim Hastanesi , 2009 yılı ortalarında ise Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Hastanesinde robotik cerrahi uygulamaları başlamıştır . " dedi .

Dünyada robotik cerrahi uygulamaları büyük bir hızla yaygınlaştığını ifade eden Kural , bu yıl içerisinde İstanbul ' da 2 özel hastanede daha robotik cerrahi programının başlatıldığına dikkat çekti . Bu teknolojinin Üroloji , Kalp ve Damar Cerrahisi , Jinekoloji branşlarının yanı sıra Genel Cerrahi ' de kullanıldığını belirtti . Türkiye ' de de robotik cerrahinin hızla geliştiğini ifade eden Prof . Dr . Kural , " Bu yıl sonuna kadar ülkemizde 3 ' ü hastanemizde olmak üzere en az 10 da Vinci robotunun olacağını tahmin ediyordum . Ama son gelişmeler sayının bunu üzerine de çıkabileceğini gösteriyor . " diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile