Ikizdere Kaymakami Esiyle Çay Topladi, Fabrikada Çayin Islenmesini Inceledi

Ikizdere Kaymakami Esiyle Çay Topladi, Fabrikada Çayin Islenmesini Inceledi

Rize’nin Ikizdere Kaymakami Mustafa Salih Bayram, esi ve köy sakinleriyle birlikte organik çay topladi, sonrasinda fabrikada çayin islenme asamasini inceledi.

Rize’nin Ikizdere ilçesi Ayvalik köyünde çay bahçesine giren Ikizdere Kaymakami Mustafa Salih Bayram ve Burcu Bayram vatandaslarla organik çay topladi. Çay bahçesinin ardindan yeni yapilarak ilk kez bu yil yas çay aliminda bulunan ÇAYKUR’a ait Ikizdere Organik Çay Fabrikasi’ni ziyaret eden Kaymakam Bayram, burada çayin islenme asamasini inceledi.

Kaymakam Bayram, bahçeden bardaga çayin serüvenine ilk kez sahit olduklarini ifade ederek, "Her gün defalarca içtigimiz en dogal çayin nasil topladigini bizzat yasayarak gördük. Esim de ben de ilk kez çay bahçesine girdik ve makasla organik yas çay toplamaya çalistik. Sahil bölgesine göre çok daha dogal ve temiz bir ortamda yetisen, üretilen çay Ikizdere ilçemiz için bir sanstir. Fabrikamizda islendikten sonra organik çay olarak Ikizdere markasiyla piyasada olmasini da isteriz. Biz çayi ilk kez gördük ve Fabrika Müdürümüz Sebnem Biberoglu Hanim refakat ederek onun tavsiyeleriyle çay toplamaya çalistik. Ikizdere’de çaya toplamasindan islenmesine kadar kadin eli degmesi daha bir güzel. Sebnem Müdürümüze çalismalarinda kolayliklar diliyorum. Yeni fabrikada yeni çalisanlarla beraber günde 100 ton kapasiteli fabrikada ürün islemek kolay degil elbette. Basarilar diliyorum. Bahçeden bardaga çayimizi bugün bizzat çalisarak gördük” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile