Iklim Aktivistleri Venedik'teki Büyük Kanal'i Yesile Boyadi

Iklim Aktivistleri Venedik'teki Büyük Kanal'i Yesile Boyadi

Extinction Rebellion (Yokolus Isyani) adli aktivist grup, COP28 Iklim Zirvesi’nde ilerleme kaydedilmedigini belirterek, Italya’nin Venedik kentinde bulunan Büyük Kanal’ina yesil boya döktü.

Extinction Rebellion (Yokolus Isyani) adli aktivist grup, Birlesik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde düzenlenen COP28 Iklim Zirvesi’nde ilerleme kaydedilmemesini protesto etti. Italya’nin Venedik kentinde bulunan Büyük Kanal’a boya dökerek suyun rengini yesile çeviren aktivistler, kanal üzerindeki Rialto Köprüsü’nden halatlar yardimiyla sarkarak, "COP28: Hükümet konusurken biz pamuk ipligine bagliyiz" yazili pankart açti.

Grup, Büyük Kanal disinda Italya genelindeki birçok nehir ve kanalda benzer eylemi düzenledi.

Grup tarafindan yapilan açiklamada, dökülen boyanin sulardaki maddeleri izlemek için kullanilan zararsiz bir boya oldugunu belirterek, "Birkaç saat içinde bu sular eski haline dönecek. Bu arada, hükümetler konusurken, biz sürekli sel ve yanginlardan kaynaklanan hasari ve kurbanlari sayiyoruz" denildi.

"Eko-vandallar”

Venedik Belediye Baskani Luigi Brugnaro yaptigi açiklamada, grup üyelerini "eko-vandallar" olarak adlandirarak, söz konusu eylemi kinadi ve grup üyelerinin cezalandirmasi çagrisinda bulundu.

Protesto sirasinda Kanal’daki tekne trafiginin durduruldugunu ve kanal suyu ile Rialto Köprüsü’nde yakin zamanda restore edilen sütunlarin güvenlik gerekçesiyle kontrol edilmesi gerektigini söyleyen Brugnaro, "Venedik kirilgan bir sehirdir, sevilmesi ve saygi duyulmasi gereken bir sehirdir. Artik yeter" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile