Iklim Degisikligi Nedeniyle Afrika'nin Nadir Buzullarinin Eriyebilecegi Belirtildi

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), iklim degisikligi nedeniyle Afrika'nin nadir bulunan buzullarinin eriyebilecegi uyarisinda bulundu.

WMO Genel Sekreteri Prof. Petteri Taalas, Tanzanya'daki Kilimanjaro Dagi, Kenya'daki Kenya Dagi ve Uganda'daki Rwenzori Daglari'ndaki buzullarin iklim degisikliginin tehdidi altinda oldugunu açikladi.

Afrika'da sembol haline gelen buzullarin iklim degisikligi nedeniyle hizla eridigi uyarisini yapan Taalas, "Mevcut çekilmeler küresel ortalamadan daha yüksek. Bu sekilde devam ederse 2040'a kadar buzullarin tamamen çözülmesine neden olacak." ifadeleri kullanildi.

Prof. Taalas, iklim degisikliginin göç, kitlik, kuraklik ve dogal afetlere neden olduguna dikkati çekerek milyonlarca insanin tehdit altinda oldugu degerlendirmesinde bulundu.

Afrika Birligi (AfB) Kirsal Kalkinma ve Tarim Komiseri Josefa Sacko da 2030'a kadar yeterli önlemler alinmadigi takdirde 118 milyon kisinin kuraklik, sel ve asiri sicaga maruz kalacagini tahmin ettiklerini açikladi.

- Iklim degisikligi 1 milyondan fazla kisiyi yerinden etti

Iklim degisikligi nedeniyle Afrika'nin güneyi ve dogusunda 1 milyondan fazla kisi yerinden oldu.

Güney Sudan, Zimbabve, Sudan, Somali, Zambiya, Etiyopya, Malavi, Kenya, Mozambik ve Madagaskar'da 33 milyon kisinin gida güvensizliginin acil seviyelerde oldugu ve durumun daha da kötülestigi kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile