'Iklim Degisikliginde Peyzajin Önemi Artti'

'Iklim Degisikliginde Peyzajin Önemi Artti'

Son yillarda birçok sebepten dolayi küresel ölçekte iklim degisiklikleri yasaniyor. Yapilan arastirmalarda yanlis yapilan peyzaj uygulamalarinin da iklim degisikliginin nedenlerinden biri oldugu belirtiliyor. Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Nil Peyzaj Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Dikici, "Iklim degisikliginde peyzajin önemi artti" dedi.



Son yillarda günesin periyodik aktiviteleri, sera gazlari ve insani etkiler basta olmak üzere birçok sebepten dolayi, küresel ölçekte iklim degisiklikleri yasanmaktadir. Yapilan arastirmalarda yanlis yapilan peyzaj uygulamalarinin da iklim degisikliginin nedenlerinden biri oldugu öne sürülmektedir. Türkiye’nin önde gelen peyzaj firmalarindan Göcek ve Dalaman’da 20 yili askin süredir faaliyet gösteren Nil Peyzaj’in Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Dikici, konuya iliskin açiklamalarda bulundu. Dikici, peyzaj danismanlik ve proje çiziminden, yapay gölet ve süs havuzlarina, çati ve teras uygulamalarindan kis bahçesi uygulamalarina kadar birçok alanda tasarlanmis mekanlar olusturduklarini belirterek, "Her projede konforlu ve sik alanlar olustururken, çevre güvenligini de son derece önemsiyoruz" ifadelerini kullandi.

Peyzaj mimarliginin çok önemli bir meslek oldugunu, ekolojik dengeyi korumak için uygulamalarinda planlamadan tasarima, korumadan onarima kadar titiz çalistiklarini belirten Dikici, "Bireyler olarak yasadigimiz çevreden ayri bir hayat sürmemiz imkansizdir. Tüm toplumun gezegenimizde içilebilen sularin ve solunabilen havanin korunmasina çok özen göstermesi gerekiyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile