Iklim Degisikligine Dikkat Çekmek Için 23 Günde 4 Deniz Geçtiler

Iklim Degisikligine Dikkat Çekmek Için 23 Günde 4 Deniz Geçtiler

Iklim degisikligine dikkat çekmek amaciyla 22 Nisan’da Hopa limanindan yola çikan “Gelecek için Yelken Açiyoruz” ekibi Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’i geçerek Hatay’in Arsuz ilçesinde yolculugunu tamamladi.

Avrupa Iklim Pakti Türkiye Büyükelçisi Utku Gümrükçü öncülügünde minimum Karbon Ayak Izi hedefiyle Artvin’in Hopa ilçesinden yola çikan “Gelecek için Yelken Açiyoruz” ekibi, paketli gida tüketmeden ve motor kullanmadan yalnizca yelkenli ile yol alarak Samsun, Bandirma, Çesme, Bodrum, Marmaris ve İçel’in ardindan 23. günde Hatay’in Arsuz ilçesine ulasti. Ekibi, Arsuz Belediye Baskani Dr. Asaf Güven, Expo Hatay 2021 Genel Sekreteri Ihsan Çakar ve Arsuzlu vatandaslar Türk bayraklari ve bando esliginde karsiladi. Baskan Güven, gösterdikleri duyarliliktan ötürü ekibe çiçek takdim etti.

Kiliçdaroglu’ndan destek

Avrupa Iklim Pakti Türkiye Büyükelçisi ve Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, CHP Genel Merkez ziyareti kapsaminda “Gelecek için Yelken Açiyoruz” ekibini arayarak CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile görüstürdü. Yolculugun Karadeniz etabinda yelken ekibiyle görüntülü görüsen Kiliçdaroglu, “Baharimizi yaza çevirme vakti geldi. Simdi Türkiye’nin tan vakti! Gün doguyor, umut yeseriyor. Gelecek nesillere yasanabilir bir dünya teslim etmek için üzerimize düsen sorumlulugun bilincindeyiz. Canli ve cansiz varliklar olarak bir ekosistemin parçasiyiz. Saglikli isleyen bir ekosisteme sahip dünyaya dogma hakki, henüz dogmamis olan nesillerin hakkidir. ‘Sürdürülebilir Yasam’ anlayisi isiginda bu hakki Anayasal güvence altina alacagiz. Umarim gösterdiginiz bu eylem ve çaba ülke olarak farkindaligimizi artirir” ifadeleriyle desteklerini iletti.

Hopa çamlari Marmaris’te yeserecek

Yelkenli ile birlikte Marmaris’e giden Avrupa Iklim Pakti Türkiye Büyükelçisi ve Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, ekibin Artvin’den getirdigi 1000 adet çam tohumu ve kozalaklari geçtigimiz yil yasanan orman yanginlarinda zarar gören alanlara ekilmesi için Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’a teslim etti.

Baskanlara geri dönüstürülmüs plaket

Gelecek için Yelken Açiyoruz yolculuga öncülük eden Baskan Utku Gümrükçü, yolculuk sürecinde yelken ekibine destek olan Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran ve Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’a seyir esnasinda kirilan makaralardan geri dönüstürülerek yapilan plaketleri takdim etti.

Su numuneleri alindi

Gelecek için Yelken Açiyoruz ekibi, güzergah boyunca Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’in farkli noktalarindan yolculuk sonrasinda bilimsel incelemelerde bulunulmasi için aldiklari su numunelerini ilgili mercilere teslim edecek. Arastirmalar tamamlandiginda sonuçlar kamuoyuyla paylasilacak.

Baskan Gümrükçü: “Çevre mücadelemiz sürecek”

Gelecek için Yelken Açiyoruz yolculugunun iklim degisikligi konusunda toplumsal farkindaliga katki saglayacagini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Yasanan hizli iklim degisikligi dünyamizin gelecegi açisindan risk teskil ediyor. Bu soruna sessiz kalmamak adina 22 Nisan’da Hopa’dan Gelecek için Yelken Açiyoruz yolculugu baslattik. Dört denizi geride biraktik. Farkli sehirlerde çesitli sosyal sorumluluk uygulamalarina imza attik. Yolculuk boyunca ekibimizi yalniz birakmayan CHP Genel Baskani Sayin Kemal Kiliçdaroglu’na, belediye baskanlarimiza ve çevre gönüllülerine sonsuz tesekkür ediyorum. Bu yolculuk, toplumumuzun iklim degisikligi, geri dönüsüm, karbon emisyonunun azaltimi ve paketli gida tüketimi konularindaki farkindaliginin artmasi konusunda önemli bir adim oldu. Gelecek nesillere yasanabilir bir dünya birakmak için ülkemizin suyuna, havasina, ormanina ve tüm dogal güzelliklerine sahip çikmaya deva edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile