Iklim Sözcüleri Üreticilere Iklim Degisikligini Anlatiyor

Iklim Sözcüleri Üreticilere Iklim Degisikligini Anlatiyor

Tepebasi Belediyesi iklim degisikligine dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla bilgilendirici etkinlikler gerçeklestirmeye devam ediyor.

Sürdürülen Tepebasi Iklim Sözcüleri Programi gönüllüleri, Beyazaltin Mahallesi’nde üreticiler ile bir araya geldi. Bulusmada sözcüler, mahalle sakinlerine iklim degisikligi ve tarima etkileri konusunda bilgiler aktardi.

Iklim Sözcüklerinden Ziraat Yüksek Mühendisi Zevaiddin Özcan, katilimcilara tarim konusunda yaptigi sunumunda iklim degisikliginin tarima olan etkisi meydana gelen sicak hava dalgalari, orman yanginlari, kuraklik, siddetli ve düzensiz yagislar, firtinalar, seller gibi konulara degindi. Özcan, iklim degisikliginin önüne geçilmesi ve iklim degisikligine uyum için toprak hazirligindan hasada kadar alinabilecek önlemler konusunda da üreticileri aydinlatti. Ayrica sera gazi saliminin nasil azaltilacagi, iklimsel gelismelere ve yeni tarim uygulamalarina nasil uyum saglanacagi konusunda da açiklamalar yapildi. Tasarruflu su kullaniminin özellikleri ve uygulanabilirligi basliklarinin da tartisildigi toplantida, üreticiler de merak ettikleri konulari uzmanlarina sorma imkani buldu.

Beyazaltin Sulama Kooperatifi Baskani Sevket Kanar’in da katildigi toplantida Beyazaltin Mahalle Muhtari Yüksel Girgin, verimli geçen etkinlikten dolayi Tepebasi Iklim Sözcülerine tesekkür etti.

Tepebasi Iklim Sözcüleri ile tarim konusunda çiftçi bilgilendirme egitimlerinin, 1 Kasim Sali günü saat 19.30’da Cumhuriyet Mahallesi köy kahvesinde devam edecegi bildirildi.

Egitim çalismasi hakkinda bilgi almak isteyen vatandaslar, 0 (222) 211 40 00 - 3353 numarali telefondan Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü yetkililerine ulasabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile