İzmir Çiftçi Örgütleri Güç Birliği Platformu ile Ödemiş Tarım Masası'nın ortaklaşa düzenleyecekleri 2. Tarım Kurultayı çalışmalarına İl Genel Meclis üyelerinden tam destek geldi. Belediye Başkan Vekili ve Ödemiş Tarım Masası Başkanı Hüseyin Kurt ile kurul üyelerinin davetine Ödemiş İl Genel Meclis üyeleri de katılarak kurultaya sahip çıkacaklarını ifade ettiler.
Tarım Masası Başkanı Hüseyin Kurt Belediye Başkanlığı makamında düzenlediği toplantıda şunları söyledi: "Çiftçimizin sorunlarının ele alınacağı Tarım Kurultayının 2.'sini 23 Aralık Perşembe günü düzenleyeceğiz. Kurultaya Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği ile görüşmelerimizde tüm üyelere 20 Aralık tarihinde mesaj çekilecek.
Bunun yanında çevre ilçelerimizin ve beldelerimizin de belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine ve il genel meclis üyelerine, siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına ziyaret ederek birer davetiye verdik. Ödemiş'te oluşturduğumuz Tarım Masası siyasi bir oluşum değildir. Bu bölge çiftçimizin Kiraz'dan Torbalı'ya kadar sorunlarını ele alarak bunu güçlü bir platformla sesimizi duyurma adına ve sorunlarımızın çözülmesi adına ele alınması gereken konuları irdelemek ve çarelerin aranmasıdır." Tarım Masası üyesi Ziraat Mühendisi Özkan Akgün de şunları söyledi: "Geçen sene ilkini düzenlediğimiz Tarım Kurultayında, Küçük Menderes havzasında 2 yılda bir patates ekimi konusu çiftçilerimizin kabusu olacaktı. Bu konuda Kurultay olarak gündeme getirdiğimiz sorunların yüksek sesle duyurulması sonucu sesimiz duyuruldu ve Patateste 2 yılda bir ekim yapılması konusu da böylece ötelenmiş oldu. Çünkü çiftçimiz Ödemiş tarımının yüzde 40'ı patates ekimi ile geçimini sağlamakta. Bu ötelenmemiş olsa havza için kabus olacaktı. Bu sene de başka sorunların ele alınacağı kurultay gerçekten çok önemli."
Tarım Masası üyesi veteriner hekim Mustafa Aydın ise şunları söyledi: "Tarım kadar bölgemizde hayvancılık da önemli geçim kaynağı. Günlük bin ton süt toplanan Havzamızda sistemli işleyen bir merkez yok. Hayvancılık birçok hastalıklarla boğuşmakta. Bunların başında Tüberküloz gelmekte. Koruma kontrol programı nerede?
Ödemiş, süt ve hayvancılıkta Hollanda'dan sonra değil, ondan önce gelmekte. Burada ırk ıslahı, tohum atma önemli. İşletmeye uygun sperma eşleştirme programları var ama uygulanmıyor. Bunları yetiştiricilerimiz bilmiyor bunları gündeme getirelim, Ankara'ya sesimizi duyuralım." İl Genel Meclis üyesi Hikmet Aydın da; "Tarımsal işletmeler, mandıralar, zeytinyağı işletmeleri gibi birçok sektörde gıda ve ziraat mühendisi aranırken, Üreticinin bin baş hayvanı var ama Veterineri yok. Bunlar disipline olmalı" şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi üyesi Erol Soyuer; "Tohumculuk sektörü baskıyla oluştu. Bunlar AB ve ABD ülkelerinde var. Tarım Kurultayı birçok sorunun ortaya çıkması ve çözülmesi aşamasında bölgemize önemli katkı sağlayacaktır" diyerek, İl Genel Meclis üyelerinin Tarım Kurultayına tam destek vereceklerini söyledi.
İl Genel Meclisi Üyelerinden Ödemiş Tarım Kurultayına Destek
İzmir Çiftçi Örgütleri Güç Birliği Platformu ile Ödemiş Tarım Masası'nın ortaklaşa düzenleyecekleri 2