Il Il Gezerek Klasik Dikis Makinesi Tamiri Yapiyor

Il Il Gezerek Klasik Dikis Makinesi Tamiri Yapiyor

Dikis makinesi ustasi 58 yasindaki Ekrem Usta, 42 yildir il il gezerek dikis makinesi tamiri yapiyor.

Samsun’da yasayan Erdem Usta, çocuk yasta bir tekstil atölyesinde ögrendigi dikis makinesi ustaligini yillar sonra meslek haline getirdi. Usta, çalistigi atölyede dikis makinalarinin tamirini ögrenerek memleketi Samsun’a döndü. Usta, ardindan Karadeniz ve Dogu Anadolu bölgesinde il il gezerek dikis makinasi tamiri yapmaya basladi.

Genellikle Halk Egitim Merkezi dikis kurslari, perdeciler, çeyizciler ve terzilerin makinelerini tamir eden Usta, randevu usulü çalisarak her ay Samsun’dan Kars’a kadar seyahat ediyor.

Mesleginde çirak yetismedigini de ifade eden klasik dikis makinesi ustasi Ekrem Usta, günümüzde elektronik dikis makinalari çiktigini gençlerin de ilgisinin teknolojiye yönelik oldugu belirterek çirak bulamadiklari ve meslegin son temsilcileri oldugunu söyledi.



"Bizden sonra insallah bu meslek devam eder" diyen Usta, "Bu makinelerden piyasada çok var. Daha önce kadinlarimiz, annelerimiz çeyiz üzerine bu makinalari hediye olarak aldilar. Evlenirken kosul koydular ve simdi ellerine kalan makineleri halen daha tertemiz bakmaktalar. Hatira olarak kimisi babasindan kimisi esinden kaldigi için hatira olarak kullaniyorlar ve ayrica bunu bir meslek haline de getirdiler. Benim daha önce esnaflara vermis oldugum telefon numaramdan bana ulasiyorlar. Randevu seklinde ayin belli günlerinde her ile, ilçeye gelecegim günü bildiriyorum. O gün orada bulunup makinalari tamir ediyorum. Servis olaylarimiz da Samsun’dan basliyor. Samsun, Ordu, Rize, Trabzon, Artvin, Ardahan ve Kars’a kadar yetisebildigimiz yere kadar gidiyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile