İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Çanakkale’de, İl Koordinasyon Kurulunun 2014 yılı üçüncü dönem değerlendirme toplantısı, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar Başkanlığında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonu’nda yapıldı.


Çanakkale’deki 2014 yılı yatırımlarının izleme ve koordinasyon çalışmaları ile ilgili olarak bilgi paylaşımında bulunulduğu toplantıya Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve daire müdürleri katıldılar. İl Planlama Müdürü Gülten Yetişen'in koordinasyonundaki toplantıda, söz verilen bölge müdürleri yatırım programlarını ve 2014 yılı planlarını anlattılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Çınar, yatırımcı kuruluş sayısının 32, toplam proje sayısının 321, 2014 yılı ödeneğinin 791, harcama miktarının ise 422 milyon olduğunu söyledi.

Biten proje sayasının 60, devam eden projelerin ise 190 adet olduğunu vurgulayan Vali Çınar, nakdi gerçekleşme oranının yüzde 53 olduğunu da ifade etti.

Vali Ahmet Çınar, “Yapılan emekler için teşekkür ediyoruz. Geçen yıla göre yüzde 53 artış var. Daha iyisi her zaman olabilir. Olması için çaba harcamalıyız. İşin üzerinde durmalıyız. Durmazsak olmuyor, işler iyi gitmiyor. Yatırımı bizzat takip etmezsek, görevlendirilen elemanlarımızı takip ve kontrol etmezsek işler aksıyor, kaliteden düşüyor. Yapılabilecek bazı şeyler imkan varken yapılamadığından kaynaklanan sıkıntılar ve bir sürü zaman kaybı oluyor. Yönlendirme olur, tasfiye olur, cezalandırma olur, ufak tefek engelleri aşma olur. Fazla dürüst bazı memurların işi zorlaştırmaları da oluyor. Bunları aşmanın yolu, takip, koordinasyon ve işe samimi bakmadır” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü temsilcisi, görev bölgesine giren Kınalı-Tekirdağ-Gelibolu otoyolunun, Çanakkale sınırlarındaki Gelibolu bölümüyle ilgili bir verdi. Kınalı-Tekirdağ-Gelibolu Otoyol projesiyle, İstanbul ile Tekirdağ arasının 1 saate, İstanbul ile Çanakkale arasının da 3.5 saate ineceğini ifade eden Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü yetkilisi, "Yeni otoban ve İstanbul-Çanakkale arasını 55 dakika kısaltacaktır. Çanakkale Köprüsü ve Otoyollar yapıldığında, İstanbul Mahmutbey'den itibaren bölgedeki 4.5 milyon nüfus ile beraber bütün ulaşım buraya kayacaktır. Lapseki-Bandırma arasında liman hizmetlerinde artışlar olacaktır” dedi.

Daha sonra söz alan Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü temsilcisi ise, Çanakkale-Ezine-Ayvacık-Küçükkuyu, Çanakkale-Lapseki-Biga ve Çanakkale-Çan yollarıyla ilgili bilgi verdi ve Biga’daki köprülü kavşağın bittiğini, 15 Kasım’dan itibaren trafiğin tamamen bu köprü üzerine alınacağını, Karabiga yolunun ihalesinin yapıldığını, çalışmalara başlanacağını söyledi.

DSİ 25. Bölge Müdürü Çetin Aydoğan, Çanakkale ilindeki 8 adet barajdaki doluluk oranının yüksek olduğunu ve bu yıl sorun yaşanmayacağını ifade ettikten sonra, devam eden 32 adet projenin olduğunu ve geçtiğimiz yıllarda 19 adet gölet ile 8 adet sulama tesisinin işletmeye açıldığını bildirdi. Büyük su işleri arasında yer alan Taşoluk Barajı, iletim tüneli inşaatı ve sulama inşaatı hakkında bilgi veren Aydoğan, “Hedefimiz 9.606 hektar alanın sulanmasıdır. Taşoluk barajını geçtiğimiz yıllarda işletmeye aldık. 1.700 metrelik iletim tünelinin inşaatı bitti. Tünel inşaatının sonunda yer alan regülasyon havuzu inşaatında yüzde 84 oranında fiziki gerçekleşme sağladık ve bu yıl sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir. Taşoluk sulamasında da 6.5 kilometre boru döşemesini tamamladık, çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile