İl Merkezinde Kursu Başarıyla Bitiren 23 Kişiye Sertifikaları Törenle Verildi

Kütahya'da, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen ''süt sığırcılığı'' kursu sona erdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, kursun il merkezindeki bölümü için gerçekleştirilen sertifika töreninde, kursu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin lojistik desteğiyle organize edildiğini bildirdi.

Kursun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın misyonu gereği eğitim politikalarına önem vermesinin bir sonucu olduğuna dikkati çeken Yorulmaz, şunları kaydetti:

''Süt sığırcılığı kursu, Kütahya merkez, Gediz, Tavşanlı ve Simav ilçelerinde eş zamanlı olarak 10 Aralık 2012 tarihinde 80 öğrencinin katılımıyla başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesindeki modüler programa göre hazırlanan kurs, 104 saat ve 19 gün olarak planlandı. Kurs süresince katılımcılara, Türkiye ve Kütahya süt sığırcılığının genel durumu, bakım ve besleme, yem bitkileri, hastalık ve zararlılar ile mücadele gibi zengin içerikli bir müfredat aktarıldı. Çiftçilerimize yönelik bu tarz kurslara büyük önem veriyoruz. Tüm imkanlarımızla çiftçilerimize yararlı olmak istiyoruz. Kursiyerlerin öğrendiği bilgilerin, hayvancılık yaparken onlara ışık tutmasını temenni ederim.''

Daha sonra, il merkezindeki kursu başarıyla bitiren 23 kursiyere sertifikaları verildi.

Yayıncı: Sedat Gök
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile