Il Milli Egitim Devreye Girdi, Ögrenciler Yil Sonuna Kadar Okullarinda

Il Milli Egitim Devreye Girdi, Ögrenciler Yil Sonuna Kadar Okullarinda

Izmir’in Konak ilçesinde, gelen haciz nedeniyle ögretmenler ve ögrenciler binadan tahliye edildigi okulla ilgili Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü devreye girdi. Alinan karara göre okulda egitim ve ögretimin yil sonuna kadar devam edecegi, gelecek yil ise ögrencilerin baska okullara nakledilecegi bildirildi.

Konak ilçesinde bulunan Özel Izmir Saranel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, iddiaya göre arazi sahibi ile okul kurucusu arasindaki kira anlasmazligi nedeniyle okullarin tatil edilmesine kisa bir süre kala bosaltildi. Ögretmenler ve ögrenciler dersteyken okula gelen icra avukatlari ve arsa sahibinin avukatlari okulun bosaltilmasini talep etti. Okul personelinin israrlarina ragmen haciz islemleri sürerken, bir anda kapi disari edilen ögrenciler soka ugrayarak evlerine döndü. Tahliye kararinin ardindan okulda bulunan 84 ögrenci, 15 ögretmen ve 4 personel kapi disari edildi. Henüz sinavlarinin tamamlanmadigini ve okullarin kapanmasina kisa süre kala yapilan bu islemi dogru bulmadiklarini söyleyen ögrenciler ve velileri duruma tepki gösterdi.

Il Milli Egitim devreye girdi

Olayla ilgili Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü devreye girdi. Alinan bilgiye göre bugün alinan kararla, dönem sonuna kadar ayni binada egitim ve ögretimin devam edecegi, gelecek yil ise ögrencilerin baska okullara nakil alinacagi bildirildi.

Ögrencilerin cuma gününden itibaren okula giderek egitim ve ögretime devam edilecegi de aktarildi.

17 Mayis günü haciz karari nedeniyle ögrenciler ve ögretmenlerin derste oldugu anlarda okulu tahliye edilmesi tepkiye yol açmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile