Il Milli Egitim Müdürü Akbas'tan Okul Açiklamasi

Il Milli Egitim Müdürü Akbas'tan Okul Açiklamasi

Karabük’te is insani Recep Özçelik’in Fen Lisesi yaptirma istegi ile ilgili çikan haberler üzerine Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas açiklama yapti.

Akbas, is insani Recep Özçelik’in okul yaptirma istegi ile ilgili bir basvurusu ve girisimi oldugunu ve bu girisimin kendilerini mutlu ettigini belirtti.

Hayirsever Özçelik’in talebi ile ilgili olarak görüstüklerini ifade eden Akbas, “Görüsmede Recep Özçelik Yenisehir ya da Bayir Mahalle bölgesi’nde uygun bir arsa olmasi durumunda ilimize bir Fen Lisesi yaptirma istegini dile getirmistir. Kendisine bu bölgede okul yapmaya hazir arsamiz olmadigi belirtilmis ve hemen okul yapimina uygun 8 adet arsanin yerleri gösterilerek konu ile ilgili durum Valimiz Fuat Gürel’e arz edilmistir. Valimiz Fuat Gürel, Özçelik ile bir araya gelerek durum degerlendirmesinde bulunmuslardir. Bu görüsmede de ilimizin en önemli okul ihtiyacinin Özel Egitim Okulu oldugu kendisine ifade edilmis olup, özel egitim okulu, ilkokul ya da ortaokul yapimi konusunda bugün protokol imzalanmasi ve yarin insaata baslanmasi durumunda bile hazir 8 arsamizin bulundugu belirtilmistir” dedi.

Is insani Özçelik’in belirttigi mahallelerde ve okul türü olarak Fen Lisesi yaptirmadaki kararliligini dile getirdigin söyleyen Akbas, “Belirtilen mahallelerde hazir arsanin olmadigi, arsa temini konusunda kurum ve kuruluslarla birlikte çalisilacagi ve bunun da okul insaati baslangiç sürecini uzatacagi, ayrica Ilimizde bir resmi ve bir de özel Fen Lisesi bulundugu Fen Liselerinin yapim kararinin öncelikle 8.sinif ögrenci sayisi olmak üzere birçok kritere göre bakanligimiz iznine tabi oldugu belirtilmistir. Hayirseverin istekleri dogrultusunda arsa temini konusunda ve bakanligimiz uygun görüsleri için çalismalara baslanmistir” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile