Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse Açiklamasi 'Kayseri Olarak LGS'ye Haziriz'

Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse Açiklamasi 'Kayseri Olarak LGS'ye Haziriz'

Kayseri Il Milli Egitim Müdürü Bahammeddin Karaköse, Pazar günü gerçeklestirilecek Liselere Geçis Sinavi (LGS) ile ilgili olarak, “Kayseri olarak LGS’ye haziriz” dedi.

Kayseri Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, 4 Haziran Pazar Günü gerçeklestirilecek LGS ile ilgili açiklamalarda bulundu. Il Milli Egitim Müdürlügü’nde gazetecilere açiklama yapan Karaköse, “4 Haziran 2023 tarihinde ülkemizde önemli bir sinav yapilacak. Liselere Geçis Sinavi’ni (LGS) yapacagiz. Ilimizde de bu süreçte tüm hazirliklarimizi tamamladik. 4 Haziran Pazar günü saat 9.00 itibariyle 2 oturumdan olusacak sinavimizin 1’inci oturumunu sözel bölümünü gerçeklestirecegiz. Daha sonra saat 11.30’da da 2’inci oturum olan ve sayisal sorulardan olusan bölüm gerçeklestirilecek. Ilimizde su ana kadar sinav yapilacak okullarin tespiti, sinavda görev alacak ögrencilerin görevlendirilmesi, bu hususta alinacak diger önlemler ve ilgili toplantilarin hepsi gerçeklestirildi.

Su anda Kayseri ili olarak LGS’ye haziriz. Ilimizde yaklasik olarak 333 okulda 23 bin 733 ögrencimiz LGS sinavina katilacak. Pazar günü Allah izin verirse kazasiz, belasiz bir sekilde bu sinavi yapmak istiyoruz. Egitim hayatindaki önemli sinavlardan bir tanesi LGS sinavidir. Bu sinavda merkezi sistemle ögrenci alan okullara sinav sonucuna göre ögrenci yerlestirilmesi yapilacak. Bu okullar; Fen Liseleri, Sosyal Bilim Liseleri ve bizim diger proje okullari olarak önceden belirledigimiz okullarimiz” ifadelerini kullandi.

Ögrencilere sinavda sakin olmalari yönünde önerilerde bulunan Karaköse, “Yaklasik 1 yildir hepiniz çok çesitli sekillerde bu sinava hazirlaniyorsunuz. Pazar günüde bu hazirliginizin karsiligi olarak bir emek ve çaba sarf edeceksiniz. Öncelikle her seyin hayirlisi olsun. Bu saatten sonra artik yavas yavas biraz daha dinlenme moduna geçmek biraz daha sinav havasina girmek önemli. Özellikle uyku düzeni, beslenme, ara ara spor aktiviteleri yapmaniz çok önemlidir. Kaygi illa ki olacak ama bu kaygi kontrol edilebilir bir kaygi olmasi lazim. Onun için de bizim kendimize güvenmemiz, su ana kadar ki hazirliklarimiz neyse onu tam kapasite olarak sinavda yansitabilmemiz önemli. Bu konuda bir sorun yasarsaniz duygularinizi paylasmaniz, ifade etmeniz, ebeveynlerinizle, arkadaslarinizla konusmaniz önemli. Ancak ne olursa olsun bu sinav asla ilk veya son degil. Bu kadar genis ölçekli bir sinavda baska sorumluluklarda vatandaslarimiza düsüyor. O gün biraz daha gürültü kirliligine dikkat etmemiz, vatandaslarimizin bu konuda biraz daha suurlu olmasi ögrencilerimiz ile bu konuda empati kurmasi çok önemli” ifade edildi.

Ayrica Karaköse, deprem bölgesinden 441 ögrencinin de Kayseri’de sinava girecegini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile