İl Milli Eğitimden İki Önemli Proje

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen iki önemli proje hayata geçiyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına Teknik Destek Projesi kapsamında sunulan STEM Eğitici Eğitimi ile Proje Tabanlı Öğrenme ve Uygulama Sistemleri Eğitimi adlı projesi kabul edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Proje Koordinatörü İhsan Kılıç, Proje kapsamında Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde görevli 20 öğretmene eylül ayında STEM Eğitici Eğitimi ile Proje Tabanlı Öğrenme ve Uygulama Sistemleri Eğitimi vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Projenin içeriğini anlatan Kılıç, “Bu projenin içeriği şu şekilde; (veri okuma ve analizi, robotik yazılım, kodlama ve yapay zeka, zenginleştirilmiş-arttırılmış iler gerçeklik teknolojisi, robot ve otomasyon yazılımı, ERP/MRP, CAD/CAM, sunucu ve ağ çözümlemeleri, simülasyon kazanımları, 3D yazıcılar, bulut bilişim, letgo WeDo 2.0 v 0-Bot kullanımı, siber güvenlik, beslelerin İnterneti, akıllı uygulamalar, yatay-dikey yazılım, STEM-A Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik, Matematik artı Sanat Mantığı ile bilimsel disiplinler arası entegrasyonu sağlama) olarak belirlendi. Eğitimlerin Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Sürekli Eğitim Merkezi (VANSEM) binasında yapılacak” dedi.



“İkinci proje ise robotik kodlama”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına sunulan bir diğer önemli proje ise robotik kodlama sistemi Bulut Bilişim İnovasyonu Ekosisteminde Kodlama ve Robotik Eğitici Eğitimi İle Proje Yönetimi ve Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi Projesi de kabul gördü. Proje kapsamında İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde belirlenen branşlarda 40 öğretmene Ekim ayı içerisinde 5 gün 40 saat Bulut Bilişim İnovasyonu Ekosisteminde Kodlama ve Robotik Eğitici Eğitimi ile Proje Yönetimi ve Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi verilmesi hedeflenmektedir.

Proje içeriği ise şu şekilde; (inovatif teknoloji, yüksek ve ileri teknoloji, nanoteknoloji, aviyonatik düşünsel beceriler, siber güvenlik, front-end ’lerin yetiştirilmesi, bulut bilişim sistemleri, teknoloji üretimi, lego Mindstorms 2.0 uygulamaları, milli yazılım, lego WeDo 2.0 v O-Bot kullanımı, veri madenciliği, solidWorks teknolojisi, sanal nesnellik, HTML, CSS ve JS teknolojileri 3 D yazılım teknolojisi, ön ve ara yüz okumaları) olarak belirlendi. Proje Koordinatörü İhsan Kılıç, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği tarihte Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Van Sürekli Eğitim Merkezi’nde (VANSEM) yapılacağını belirtilirken, eğitim sonunda katılımcılara ulusal düzeyde geçerliliği bulunan sertifika verileceğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile