Il Müftüsü Ali Erhun'dan Miraç Kandili Mesaji

Il Müftüsü Ali Erhun'dan Miraç Kandili Mesaji

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Recep ayinin 27’nci gecesi olarak bilinen Miraç Kandili dolayisiyla mesaj yayinladi.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, mesajinda Hz. Muhammed’in Allah’in huzuruna kabul edildigi Miraç gecesini yeniden idrak etmenin mutlulugu içinde oldugunu söyledi.

Yarin Peygamberimizin (SAV) ihsan ve ikram dolu bir yolculukla Cenab-i Hakk’in yüksek huzuruna kabul edildigi Miraç gecesini, bu yil yasadigimiz depremin hüznü ile idrak edecegimizi anlatan Il Müftüsü Erhun sözlerine söyle devam etti;

"Recep ayinin 27’nci gecesinde gerçeklesen Isra ve Miraç; Peygamberimizin (SAV) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da yüce Mevla’nin sonsuz ayet ve kudretini müsahede etmek için semalara uzanan, içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barindiran manevi bir yolculuktur. Sabrin kazanimlari Kur’ân-i Kerim’de bizlere söyle bildirilmistir ‘Andolsun ki sizi biraz korku, açlik, mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik ve üzüntüler) ile imtihan eder, deneriz."

“Sabirli davrananlari müjdele”

6 Subat 2023 tarihinde ülkede yasanan deprem felaketine deginen Il Müftüsü Erhun, “Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla 7.7 ve 7.6 büyüklügünde iki deprem meydana geldi. 10 ili etkileyen depremde binlerce vatandasimiz hayatini kaybetti. Milletçe büyük bir imtihandan geçtigimiz bu felaket nedeniyle binlerce binanin yikildigi deprem bölgelerinde enkazlarda arama kurtarma çalismalarina halen devam ediliyor. Bu durum, elbette bizleri ümitsizlige ve karamsarliga düsürmeyecektir. Bizler inaniyoruz ki, her zorlugun ardindan mutlaka kolayliklar vardir. Bizlere düsen, yasadigimiz bütün sikintilarin birer imtihan vesilesi oldugu bilinciyle bu geçici dünyada bir mümine yakisir sekilde vakur ve asil bir durus sergilemektir. Içinde bulundugumuz bu hassas süreçle ilgili üzerimize düsen sorumlulugu harfiyen yerine getirip gerekli tüm tedbirleri alarak birbirimize kenetlenmektir. Biz bu cografyadaki bin yillik tarihinde nice badireyi atlatmis büyük bir milletiz. Biz isgal girisiminden darbe ve teröre kadar nice saldirinin üstesinden gelmis bir devletiz. Insallah bu zor günleri de geride birakacagiz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde hareket ettigimiz müddetçe Allah’in izniyle bu imtihanin da üstesinden alnimizin akiyla gelecegiz. Miraç, Allah resulünün yasadigi sikintili ve hüzünlü günlerin ardindan hem onu teskin etmek hem de iman edenlere manen yükselis ve yücelisin imkân ve yollarini göstermek gibi pek çok hikmetler barindirir. Miraç bizlere, yükselmenin ve yücelmenin tevhit, adalet, ahlak ve merhamet gibi yüce degerlere sabirla sahip çikmamiz ve basimiza gelen her türlü bela ve musibetleri metanetle karsilamamiz gerektigini anlatir. Allah’a kullugu, peygamberine sadakati, nebilerin emanetine vefayi, mahlûkata sefkati ve kutsal tüm degerlere hürmeti ifade eder. Müminin miracinin özünde, insanligin iyiligi ve hayri için çalismak vardir. Bu yönüyle insani degerlerin ve ahlaki erdemlerin iyice örselendigi, paylasmanin ve infak etmenin görmezden gelindigi günümüzde insanligin yeniden dirilisi için Miraç Gecesi büyük bir imkândir” dedi.

Öte yandan Il Müftüsü Erhun, Islam âleminin Miraç kandilini kutlayarak, Miraç gecesinin bütün insanlik için hayirlara vesile olmasini temenni etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile