İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temmuz ayında başlaması beklenen kayısı hasadı öncesinde çevre illerden gelecek mevsimlik işçiler için çadırkent kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Kayısı işçileri için merkeze bağlı Tepeköy'de 200 kişilik ve Yazıhan ilçesine bağlı Durucasu beldesinde de 250 kişilik bir çadırkent oluşturacaklarını ifade eden Sezik, nohut ve mercimek işçileri için ise Darende ilçesine bağlı Yeniköy'de 350 kişilik bir çadırkent kuracaklarını kaydetti.
Çadırların üzerine güneş enerjisi paneli yerleştirerek bu alanların enerjisini güneşten sağlayacaklarını belirten Sezik, böylece işçilerin elektrik faturası sıkıntısından da kurtulacağını bildirdi.
Murat Sezik, her bir çadırın yanında bir kabin bulunacağını, bu kabinlerde banyo ve tuvaletlerin olacağını aktardı.
-Malatya'ya 50 bin mevsimlik işçi gelmesi bekleniyor-
Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da Malatya'ya bu yıl 50 bin mevsimlik kayısı işçisinin gelmesini beklediklerini söyledi.
Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Sivas ve Diyarbakır'dan gelecek işçilere günlük 28,5 lira yevmiye verilmesinin kararlaştırıldığını anlatan Polatbaş, işçilerin Malatya'da 1-1,5 ay kalacağını belirtti.
60 bin ailenin kayısı üretimi yaptığı Malatya'da yaş kayısı rekoltesinin 600 bin ton, kuru kayısı rekoltesinin ise 150 bin ton olacağının öngörüldüğünü bildiren Polatbaş, kaliteli kuru kayısı rekoltesinin ise 90 bin ton olacağını kaydetti.
Muhabir: Yeter Erdine
Yayıncı: Ahmet Ekici
İl Özel İdaresi, 3 Ayrı Yerde Kuracağı Çadırkentlerin Enerjisini Güneş Panelleriyle Sağlayacak
Malatya'da mevsimlik işçiler için 3 ayrı yerde çadırkent kurulacak.