İl Özel İdaresi'nden 47 Hayvancılık İşletmsine Ruhsat

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, İl Özel İdaresi'nin çalışma sahasındaki 47 kuruluşa inşaat ruhsatı verildiğini söyledi.

Vali Süleyman Kamçı, 20 Kasım 2009 tarih ve 27412 sayılı resmi gazete yayımlanan GAP Eylem Planı (2008-2012) kapsamındaki, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde, süt sığırcılığının geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti. Türkiye'de hayvancılığın yok olma noktasına gelmesinden dolayı et fiyatlarında artış yaşandığını savunan Kamçı, "Bu işletmelerin tam kapasite faaliyete geçmesiyle bu sorunların kısmen çözüleceği inancındayız. İdaremize
yapı ruhsatı için müracaat eden işletmelere en kısa zamanda ruhsatları verilecektir. Gerek teşvikten yararlanmak gerekse kendi imkanları ile bu tesisleri kurmak isteyenlerin idaremize müracaat etmesi gerek" diye konuştu. Aksi takdirde 3194 sayılı İmar Kanunu'nda yapılan yeni düzenleme ile ruhsatsız (kaçak) inşaat yapanlara çok ağır cezalar verileceğini dile getiren Kamçı, "Toplam 60 bin metrekare kapalı alanda faaliyetlerine başlayan bu işletmelerde yılda yaklaşık 40 bin adet büyükbaş hayvan yetiştirilecek.
İnşaat süreleri ortalama 1 yıl olup, İdaremizden Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzin Belgesi alındıktan sonra İşletme Belgesi için Tarım İl Müdürlüğüne müracaat yapacaklar" şeklinde konuştu.
(HÖ-ÖK-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile