Il Saglik Müdürü Tekin'den Vatandaslara 'Asi Olun' Çagrisi

Il Saglik Müdürü Tekin'den Vatandaslara 'Asi Olun' Çagrisi

Diyarbakir Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, asiya karsi sosyal medyada bazi gruplarin art niyetli oldugunu belirterek, "Toplumsal bagisikligi yakalamak için yüzde 70’i yakalamak zorundayiz. Tüm vatandaslarin Kurban Bayrami sonrasi maskesiz dolasabilmesi için asi yapmaya davet ediyorum" dedi.

Güneydogu illerinde saglikçilar, kapi kapi dolasarak vatandasa asi yapiyor. Ancak bazi noktalarda bilim disi söylemler asinin önünde engel. Diyarbakir’da da oran yüzde 35.12’lere yeni çikti. Diyarbakir Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, kentte yapilan asi çalismalari hakkinda açiklamalarda bulundu.

“Korona virüsten tek kurtulma silahimizin asi oldugunu anlatmaya çalisiyoruz”

Tekin, alisveris merkezleri, havalimani, tren gari, otogar, park ve bahçelerde aile hekimlerinin vasitasiyla mobil saglik hizmeti verilmesi, ilçelerde de ilçe saglik müdürlükleri koordinesinde sahada vatandasin asiyla ilgili bilgilendirilmesi için gayret sarf ettiklerini belirterek, "Sosyal medyada birtakim kirli bilgilerin dolasmasi elbette çalismalarimizi güçlestiriyor. Yanlis inanislar sosyal medyada özelikle art niyetli kisiler tarafindan çok hizli sekilde dolastirilmakta. Bu da vatandaslarin kafasinda soru isareti birakiyor. Sahada kapi kapi dolasip Covid-19’in bitirilmesi noktasinda en büyük ve tek silahimizin asi oldugunu anlatmaya çalisiyoruz" dedi.



“Mevcut asi oranlarimiza baktigimiz da yüzde 35.12 civarindayiz”

Tekin, vatandaslarla bu iletisimi kurup, asilama oranini artirip yaklasan kurban bayrami öncesi bir an önce saglikli, maskesiz, mesafesiz günlere dönme noktasinda ellerinden geleni yapacaklarini altini çizerek, ”Mevcut asi oranlarimiza baktigimiz da yüzde 35.12 civarindayiz. Toplumsal bagisikligi yakalamak için yüzde 70’i yakalamamiz lazim. Ebetteki Diyarbakir halki buna teveccüh gösterecektir ve insanlarin kafasinda bir ötelemede söz konusudur. Bunun öteleyecek her hangi bir yani yoktur. Tüm vatandaslara çagrim en kisa sürece ve en yakin saglik kurulusunda mutlaka asi olmalarini istirham ediyorum. Asi olmak isteyen vatandaslarimiz mutlaka en yakin saglik kurulusuna gidip asi olmalarini bekliyorum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile