Il Sanayi Ve Teknoloji Isbirligi Kurulu (SANTEK) Toplantisi Yapildi

Il Sanayi Ve Teknoloji Isbirligi Kurulu (SANTEK) Toplantisi Yapildi

Mugla Sanayi ve Teknoloji Isbirligi Kurulu (SANTEK) toplantisi, Mugla Valisi Orhan Tavli baskanliginda yapildi. Toplantida Mugla Teknopark Genel Müdürü Dr. Baris Ethem Süzek Türkiye’de Teknoloji Gelistirme Bölgelerinin amaçlari, Mugla Teknopark ’in son iki yilda kaydettigi asamayi sunum esliginde anlatti.

Mugla Teknopark’in sehrin ekonomik ve beseri kalkinmasinin merkezi oldugunun belirtildigi toplantida 400 bin dolar ihracat, 30 milyon TL cironun yaninda 90 personele istihdam, 200 stajyere de is imkani sagladigi vurgulandi.

Ekonomik büyümeye sürdürülebilir katki saglanmasi, istihdama katki, büyüme ve yayilma, yatirimci çekme, genç teknogirisimcilerin kazanilmasi, ulusal ve uluslararasi desteklenen yararlanan girisimci sayisinin arttirilmasi ve bölgesel sorunlarin çözümünde kamu özel sektör sivil toplum örgütü isbirliklerinin gelismesini hedefleyen Mugla Teknopark’ta 25 kuluçka sonrasi 10 kuluçka ve 4 basvuru asamasinda girisimcinin faaliyet gösterdigi Mugla Teknopark’in yüzde 100 doluluga ulastigi ifade edildi.

Sanayi ve Teknoloji Isbirligi Kurulu komisyon üyelerinin Mugla ilinde Teknopark liderliginde yapilabilecek teknoloji odakli faaliyetlerin görüsüldügü toplanti yapilacak çalismalarin degerlendirilerek planlanmasi ve istisarelerde bulunulmasinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile