Ilaç Yutarken Burun Eti Bogazina Kaçan Kadin Operasyonla Sagligina Kavustu

Antalya'da bogazindan 8 santimetrelik kitle çikartilan 21 yasindaki Büsra Özek: 'Artik burun akintisi, agri, horlama olmuyor, yutkunabiliyor, rahat nefes alip konusabiliyorum' Ameliyati gerçeklestiren Doktor Deniz Dilek: 'Kitlenin büyüklügü bizi çok sasirtti. 8 santimetre civarinda polip çikardik. Çok rastlanilan bir durum degil. Vaka ilginç oldugu için literatüre kazandiracagiz'

AYSE YILDIZ - Antalya'da, yutkununca bogazina kaçan burun eti nedeniyle nefessiz kalan kadin, zamaninda gerçeklestirilen operasyonla hayata tutundu.

Kepez'de oturan Büsra Özek'e, horlama, bas agrisi ve burun akintisi sikayetiyle basvurdugu hastanede, halk arasinda burun eti olarak bilinen "Nazal Polip" teshisi konuldu.

Bir süre ilaç tedavisi gören Özek, zamanla asiri horlama, nefes darligi, konusmada güçlük, bas ve burun agrisi çekmeye basladi. Evde otururken siddetli bas agrisi üzerine agri kesici alan Özek, ilaci yutmaya çalisirken burun eti bogazina kaçti. Nefes almakta güçlük çeken ve konusamayan genç kadin, Kepez Devlet Hastanesine kaldirildi.

Acil serviste yapilan müdahalede kitle büyük oldugu için çikarilamayinca Özek ameliyata alindi. Kulak Burun Bogaz (KBB) Hastaliklari Uzmani Doktor Deniz Dilek, yaklasik iki saat süren operasyonla genç kadinin girtlagini kapatan 8 santimetre civarinda kitleyi çikardi.

- Sikayetlerinden de kurtuldu

Yeniden sagligina kavusmanin mutlulugunu yasayan Özek, AA muhabirine, burun eti için iki yil tedavi gördügünü söyledi.

Hastaliginin gittikçe ilerledigini anlatan Özek, "Burun akintim hiç durmadigindan evden çikamiyordum. Sürekli bas ve burun agrisi oluyordu. Tikaniklik vardi. Ilk teshis konuldugunda kitle küçüktü. Sürekli ilaç kullaniyordum. Beni rahatsiz ediyordu. Geceleri uyuyamiyordum. Siddetli horlama oluyordu." dedi.

Siddetli agri nedeniyle agri kesici ilaci içtiginde yutkununca burun etinin bogazina indigini aktaran Özek, ölecegini düsündügünü dile getirdi.

Operasyondan sonra çok rahatladigina deginen Özek, "Uykum düzeldi, artik horlamiyorum. Sesim degisti, önceden boguk bir ses vardi anlasilmiyordu. Burun akintisi, agri, horlama olmuyor, yutkunabiliyorum, rahat nefes alip konusabiliyorum. Hakikaten yasamam mucize gibi oldu. Hayatimda böyle bir rahatsizlik görmemistim." ifadelerini kullandi.

- "Vaka ilginç oldugu için literatüre kazandiracagiz"

Operasyonu gerçeklestiren doktor Dilek de acile gelen vakanin durumu kritik olunca hastaneye çagrildigini söyledi.

Toplumda burun eti hastaliginin sik görüldügünü anlatan Dilek, söyle konustu:

"Hastanin bogazinda kocaman bir kitle oldugunu, nefes alamadigini, konusamadigini söylediler. Hastaneye geldim, tetkiklerini inceledim. Yüz kemikleri sinüslerinden kaynaklanan bir polip oldugu ön tanisiyla ameliyata aldik. Kafa tabani sinüsünün içinden baslayip girtlagina kadar uzanan bir kitle vardi. Iki saat süren operasyonla kitleyi çikardik, tüm sinüslerin içini temizledik. Hepsinin içinde polipler vardi. Hastanin uyanir uyanmaz tüm sikayetleri geçti. Kitlenin büyüklügü bizi çok sasirtti. 8 santimetre civarinda polip çikardik. Çok rastlanilan bir durum degil. Vaka ilginç oldugu için literatüre kazandiracagiz. Toplumda poliplere sik rastlariz ama bu sekilde gelen hastaya ilk defa rastladik."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile