İlaçlama Çalışmaları Başladı

İlkbahar mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte Sorgun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de ilaçlama çalışmalarına başladı.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan sivrisinek, karasinek ve larvalara karşı ilaçlama çalışmalarına hemen başladıklarını belirtti.

Şimşek, bu yıl kış mevsiminin çok yoğun geçtiğini, havaların yeni yeni ısınmaya başladığını ifade ederek, ''Biz her yıl Mart ayında ilaçlama çalışmalarına başlıyorduk. Ancak bu yıl havalar biraz geç ısındı. Bu nedenle Nisan ayında ilaçlama çalışmalarını başlattık. Yaz boyunca günde en az üç mahallenin tüm sokakları sivrisinek, karasinek ve larvalara karşı ilaçlanacak'' dedi.

Temizlik İşleri Müdürlüğünün sadece cadde ve sokaklarda ilaçlama çalışması yapmayacağını, dere yatakları, gübrelikler ve vatandaşın şikayette bulunduğu her yerde ilaçlama yapacağını kaydeden Şimşek, ''Kullandığımız ilaç çok pahalı ve çok etkili. İnsanlara zararı yok. Litresi 100 dolar civarında. Günde 3-4 litre arası ilaç harcıyoruz. Bizim planladığımız yerler haricinde vatandaşın şikayette bulunduğu yerler olursa oralarda da ilaçlama yapıyoruz'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile