İlçe Tarım Müdüründen Çiftçilere Çağrı

İlçe Tarım Müdüründen Çiftçilere Çağrı

Vezirköprü İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, çiftçilerin girişimci olmaları gerektiğini belirterek, "Bu vatanı seviyorsak üretimle kalkınacağız" dedi.

Kırsal Kalkınma Programları ile ilgili 1 ayda iki toplantı yaptıklarını, buna rağmen yeterli ilginin olmadığını söyleyen Vezirköprü İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, "Benim amacım kırsaldakini kalkındırmak. Benim insanım bunu duysun ve faydalansın. Vezirköprü'de her türlü nimet var. Oturup 'Allah'ım ver demek' tembelliktir. Çalışmak, gayret etmek ve bu kaderi değiştirmek o kadarda zor değil. İşte hibe programları ortada, iyi niyetle yola çıkılırsa çok güzel sonuçlar elde edilebilir. Ben çiftçilerimizin bu
hibe programına biraz ilgi ile yaklaşmalarını istiyorum. Birazcık çaba sarf edildiğinde bu işlerin yürüyeceğine inanıyorum. Sütçülükte en az 7 hayvan, besicilikte 250 baş hayvan, arıcılıkta en az 50 kovan olmak üzere projeler hazırlayabilirler. Yüzde 60 hibe, yüzde 40 bankalar 7 yıl vade veriyor. Şu anda benim başımı kaşıyacak vaktim olmamalı, ama maalesef bu projelerden yararlanmak isteyen yok gibi bir şey. Meyvecilik Vezirköprü'de hızla gelişiyor. Bu nedenle soğuk hava tesisi kurulabilir" diye konuştu.

Çiftçilerin proje ortaya koymalarını isteyen Okur, "Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Programı ile gayemiz çiftçilerimizi yatırımlara teşvik etmektir. Bu program sayesinde çiftçilerimiz Avrupa Birliği destekli üretim yapabilecekler. Bizler bu çiftçilerimizi bilgilendirmek ve bu yatırım alanlarına teşvik etmek istiyoruz. Çiftçilerimizin kırsal kalkınma desteklemelerinden istifade etmeleri için proje hazırlamaları şart" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile