Ilçede Kurulan Asevinde Ocaklar Her Gün Ihtiyaç Sahibi Aileler Ve Depremzedeler Için Yaniyor

Ilçede Kurulan Asevinde Ocaklar Her Gün Ihtiyaç Sahibi Aileler Ve Depremzedeler Için Yaniyor

Çorum’un Iskilip ilçesinde kurulan asevinde, saglik sorunlari sebebiyle yemek yapamayan ihtiyaç sahibi aileler ile ilçeye yerlesen depremzedeler için Ramazan ayinda sicak yemek pisiyor.

Çorum’un Iskilip Belediye Baskani Ali Sülük’ün talimati ile ilçede kurulan asevi, Ramazan ayinda ihtiyaç sahibi ailelere sicak yemek ulastiriyor. Ihtiyaç sahiplerini tek tek tespit eden Iskilip Belediyesi, belirlenen vatandaslara yemek yardiminda bulunuyor. Asevine gelemeyen yaslilarin ise hazirlanan yemekler evine götürülüyor. Iskilip Belediyesi, 6 Subat’ta meydana gelen, Kahramanmaras merkezli depremlerden de etkilenen vatandaslari da yalniz birakmadi. Deprem bölgesinden ilçeye gelen depremzede ailelere de asevinden sicak yemek veriliyor.

"Her gün 350 ihtiyaç sahibi ailemize günlük 3 ögün yemek servis ediyoruz"

Göreve gelir gelmez seçim vaatleri arasinda yer alan asevi projesini hayata geçirmek için çalisma baslattiklarini söyleyen Belediye Baskani Ali Sülük, Iskilip Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’nin katkilari ile projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Asevimiz kurulusundan bugüne kadar hayirseverlerimizin katkisi ve destegiyle çalismalarini yürütmektedir. Ayrica belediyemiz de asevine destek olmaktadir. Her gün 350 ihtiyaç sahibi ailemize günlük 3 ögün yemek servis ediyoruz. Isteyen asevinden gelip yemeklerini alabiliyor. Yaslilik veya saglik sorunlarindan dolayi asevine gelemeyen insanlarimiza ise yemeklerini evlerine servis ediyoruz. Amacimiz insanlarin hayir duasini almak. Bu konuda Iskilip halkinin da çok büyük destekleri var. Gerek ayni gerek nakdi yardimlarla asevimizi destekliyorlar” dedi.

Baskan Sülük, Iskilip Belediyesi olarak ögrenciler ve asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen vatandaslara da asevi araciligiyla sicak yemek ikraminda bulunduklarini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile