''İleri Seviye Kış Gelişim ve Eğitim Kampı''

Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca:''Kış dağcılığı ile ilgili teknik bilgileri aktaracağız'' Dağcılık Federasyonu tarafından, Erzurum'da düzenlenecek ''İleri Seviye Kış Gelişim ve Eğitim Kampı'' programı kapsamında, kortej yürüyüşü yapıldı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde biraraya gelen ve aralarında Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca'nın da bulunduğu grup, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Federasyon Başkanı Karaca, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'da düzenleyecekleri kampa Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden toplam 107 dağcının katılacağını belirterek, Konaklı Kayak Merkezi'nin, kış dağcılığı ve kış eğitimlerinin verilmesinde önemli bir alan olduğunu vurguladı.

Eğitime, yaz ve kış temel eğitimlerini başarıyla bitiren üyelerin katılacağını ifade eden Karaca, şunları kaydetti:

''Katılım şu anda 107 kişi. Ülkemiz genelinde kış mevsiminin ağır geçmesi nedeniyle yollarda çığ ve kapanmalar meydana geldiği için gelemeyen arkadaşlarımız var. Konaklı bilindiği üzere Palandöken Dağı'nın bir grubu. Yeni bir kayak merkezimiz ve kış dağcılığı ile kış eğitimlerinin verilmesinde önemli bir alan. Kamp süresince, kış dağcılığı ile ilgili teknik bilgileri aktaracağız.''Federasyon Başkanı Karaca, kamp süresince iglo, karda yürüme teknikleri, çığ ve çığ öncesi alınması gereken tedbirleri içeren 72 saatlik bir ders verileceğini ifade ederek, kampın bugün başlayacağını ve 7 gün süreceğini söyledi.

Kamp sonrasında teorik ve pratik sınavlarda başarılı olanların, ileri seviye kar-buz eğitimi almaya hak kazanacağını anımsatan Karaca, ''Yapılacak olan bütün sınavları başarıyla geçenlere, federasyon tarafından belge verilecek. Bu belgeyi almaya hak kazanan arkadaşlarımız da ülkemizi hem yurt içinde hem de yurt dışında yapılacak dağcılık faaliyetlerinde başarıyla temsil edebilecek'' diye konuştu.

(SL-AYZ-MTE)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile