Iletisim Baskani Altun, Yanginlarla Ilgili Dezenformasyon Konusunda Uyardi Açiklamasi

'Orman yanginlariyla mücadelemizi ideolojik saiklerle karalamaya çalisanlar, yalan haberlerle ayni zamanda 'toplumsal fay hatlarini' tetiklemeyi amaçliyorlar. Milletimiz bu tür sosyal medya kiskirtmalarina karsi uyaniktir ve sagduyuludur' 'Hem yanginla hem de bu tür sistematik dezenformasyon ve algi operasyonlariyla mücadelede devletin ilgili bütün kurumlari görevinin basindadir' 'Açilan sahte hesaplarin arkasina gizlenerek milletimizi kiskirtmak isteyenler süphesiz hukuk önünde hesap verecekler'

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, orman yangilariyla mücadeleyi karalamaya çalisanlar oldugunu belirterek "Milletimiz bu tür sosyal medya kiskirtmalarina karsi uyaniktir ve sagduyuludur." degerlendirmesinde bulundu.

Altun, Twitter'dan yaptigi açiklamada, herkesin içini yakan ve devletin tüm imkanlariyla etkin sekilde mücadele ettigi orman yanginlarini firsat bilen birtakim kötücül odaklarin özellikle sosyal medyada giristikleri sistematik dezenformasyon, provokasyon ve algi operasyonlarinin dozunu artirdigini belirtti.

Türkiye'nin, dünyanin sayili itfaiye örgütlerinden birine sahip oldugunu ve ilk andan itibaren tam bir seferberlik içinde yanginlarin kontrol altina alinmasi ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm kurumlariyla var gücüyle çalistigini aktaran Altun, "Orman yanginlariyla mücadelemizi ideolojik saiklerle karalamaya çalisanlar, yalan haberlerle ayni zamanda 'toplumsal fay hatlarini' tetiklemeyi amaçliyorlar. Milletimiz bu tür sosyal medya kiskirtmalarina karsi uyaniktir ve sagduyuludur." ifadelerini kullandi.

Altun, sunlari kaydetti:

"Hem yanginla hem de bu tür sistematik dezenformasyon ve algi operasyonlariyla mücadelede devletin ilgili bütün kurumlari görevinin basindadir. Açilan sahte hesaplarin arkasina gizlenerek milletimizi kiskirtmak isteyenler süphesiz hukuk önünde hesap verecekler. Bazi medya kuruluslarinin dezenformasyon ve algi operasyonlarini yürüten 'ag'a dahil olduklarini da üzülerek görüyoruz. Reyting ugruna ya da ideolojik saiklerle yapilan yayinciligin olusturacagi tahribata karsi medya kurumlarimizi da sorumlu davranmaya davet ediyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile