Iletisim Baskani Fahrettin Altun Açiklamasi 'Hakikat Krizi Derinlesiyor'

Iletisim Baskani Fahrettin Altun Açiklamasi 'Hakikat Krizi Derinlesiyor'

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, ’16. Geleneksel Küresel Iletisim Dernegi Konferansi’nda yaptigi konusmada, "Yeni medya düzeniyle beraber kullanilan bu enstrümanlarla beraber maalesef yalan artik adeta isik hiziyla yayilir hale geldi. Hakikat krizi bugün toplumlari, bireyleri tehdit eden baslica meydan okumalardan biridir. Hakikat krizi derinlesiyor" dedi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Istanbul’da düzenlenen 16. Geleneksel Küresel Iletisim Dernegi Konferansi’na katildi.

Iletisim Baskani Altun, yaptigi konusmada, "Her yenilikte oldugu gibi dijitallesmenin de elbette avantajlari ve dezavantajlari var. Dijitallesmenin olumlu yönlerinden maksimum verim almak, olumsuzluklarini da ortadan kaldirmak temel gayemiz olmali. Bu noktada veri güvenliginin saglandigi, kendisini her türlü otoritenin üzerinde gören sosyal medya ve teknoloji sirketlerinin hukukun sinirlarinin içerisine çekildigi, dogru bir sekilde regüle edilebildigi, dezenformasyonun kolaylikla teskil edilip, itibarsizlastirilabildigi ve hakikatin esas itibariyla egemen oldugu bir iletisim ekosistemine ihtiyacimiz var. Yakin zamanda sahitlik ettigimiz Rusya-Ukrayna Savasi ve tüm siddetiyle devam eden Israil’in Gazze’deki pervasiz katliamlari, soykirim faaliyetleri, tüm bu krizlerde dijital mecralar küresel kamuoyunu manipüle etmek için yogun bir sekilde maalesef kullanildi" dedi.



"Biz insanlik olarak bir Frankenstein sendromu yasiyoruz”

Iletisim Baskani Altun konusmasinin devaminda, “Biz insanlik olarak bir Frankenstein sendromu yasiyoruz. Bugün insanlik, kendi eliyle ürettigi teknolojilerin vesayeti altina girmis durumdadir. Ne yazik ki insanlik bu dijital, yeni teknolojilerin yol açtigi sinamalara karsi etkili politikalar, stratejiler, cevaplar ve etik kodlar gelistirmeyi basarabilmis degil. Son yillarda sikça gündeme gelen mahremiyet, veri güvenligi, siber tehditler, hibrit savaslar, dijital fasizm gibi birçok soruna karsi ne yazik ki insanlik kapsamli stratejiler ve politikalar üretemedi. Aksine toplumlarin ve bireylerin etkilesim imkanlarini genisleten birçok teknolojik yenilik dezenformasyon, mezenformasyon ve kitle manipülasyonu gibi sebeplerle kötücül odaklarin yikici faaliyetleri için birer silaha dönüstü. Yeni medya düzeniyle beraber kullanilan bu enstrümanlarla beraber maalesef yalan artik adeta isik hiziyla yayilir hale geldi. Hakikat krizi bugün toplumlari, bireyleri tehdit eden baslica meydan okumalardan biridir. Hakikat krizi derinlesiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile