Dünyanin farkli ülkelerinden akademisyenlerin yer aldigi ve üç gün sürecek olan sempozyumun açilis konusmalarini Anadolu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fatih Temizel, Iletisim Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülend Aydin Ertekin, Organizasyon Komitesi Baskani Prof. Dr. Erkan Yüksel ve Sempozyum Es Baskanlarindan Prof. Dr. Serra Görpe gerçeklestirdi. Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Amerika Birlesik Devletleri’nden University of Texas Austin is birligiyle bu yil 19’uncusu gerçeklestirilen ve sosyal medyadan gazetecilige, halkla iliskilerden sinema televizyona pek çok alanda güncel gelismelerin tartisildigi sempozyumda konusan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fatih Temizel, “Dogusuna tanik oldugumuz, gözlemledigimiz ve yirminci yasinin arifesinde olan çok az organizasyon vardir. CIM de bunlardan biri. Bir akademik organizasyonu olusturmak ve sürdürmek de oldukça kiymetli ve zor. Dolayisiyla emegi geçen tüm ekibe çok tesekkür ediyorum” dedi.
“Iyi niyetle sadece bilime katki sagliyoruz”
Bugüne kadar gerçeklestirilen CIM sempozyumlarinda binden fazla bildirinin alana katki sundugunu belirten IBF Dekani Prof. Dr. Bülend Aydin Ertekin, “Bundan sonra da temel iyi niyeti sadece bilime katki saglamak olan CIM’in devami, ayni hassasiyeti gösteren bilim insanlarinin katkilariyla sürecektir” diye konustu.
“Uluslararasi iletisim köprüsü”
Organizasyon Komitesi Baskani Prof. Dr. Erkan Yüksel, yaptigi konusmada, “Ögretmen ile ögrenci, hekim ile hasta, ailede anne, baba ve çocuk iletisim kuramazsa sorunlara birlikte çözüm üretebilme kapasitemizin bir adim öteye gitmesi mümkün olmaz. Biz 19 yildir uluslararasi iletisim köprüsü kurmaya çalistigimiz bu sempozyumda birbirimizi anlamaya, anlasilmaya ve anlasmaya çalisiyoruz. Bu köprüyü kurmada emegi geçen bütün hocalarima tesekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.
“Akademisyenleri bir araya getiriyor”
Sempozyumun açilisina katilamadigi için gönderdigi mektup okunan sempozyum kurucu es baskani Prof. Dr. Serra Görpe ise uluslararasi bir sempozyum organizasyonunu olusturmanin ve uzun yillar yürütebilmenin ciddi bir emek istedigini kaydetti.
Her yil alinan geri dönüslerle güncellenen ve büyüyen CIM’in önemli bir baglanti olusturma olanagi olusturdugunu ve akademisyenleri bir araya getirdigini belirten Prof. Dr. Görpe, Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliginde gerçeklesen organizasyon için emegi geçen herkese tesekkürlerini iletti.
Öte yandan davetli konusmacilari arasinda; Bahçesehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Atif Bir, Amerika Birlesik Devletleri’nden Prof. Dr. Nicholas Cull, Don Winslow Stacks, Prof. Dr. Cihristina Ogan, Prof. Dr. David H. Weaver, Prof. Dr. Sahar Khamis, Birlesik Arap Emirlikleri’nden Dr. Noela Michael, Ingiltere’den Dr. Anastasios Theofilpu, Ispanya’dan Dr. Elisa Garca-Mingo, Malezya’dan Doç. Dr. Juliana Abdul Wahab, Yunanistan’dan Dr. Nikos Panagiotou yer aldi.
Iletisim Bilimciler Anadolu Üniversitesi Ev Sahipliginde Bulustu
Bu yil 19’uncusu düzenlenen Uluslararasi Iletisim Sempozyumu / Communication in the Millenium, Anadolu Üniversitesi Iletisim Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliginde basladi.



















