Teknik Alanda Çalışanlar Derneği Kastamonu Şubesi üyeleri, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde Ilgaz Dağı Tünel inşaatının Çankırı şantiyesini gezdi.
Yüklenici firma mühendisi İlker Konak, ziyarette yaptığı konuşmada, çalışmaların hem Kastamonu hem de Çankırı tarafından iki ayrı şantiye olarak devam ettiğini söyledi.
Ilgaz Dağı Tüneli'nin 2 ayrı gidiş gelişinin her birinin uzunluğunun 5 bin 335 metre olduğunu belirten Konak, "Bu tünellerden birinde 830 metre, diğerinde de 790 metre uzunluğa ulaştık" diye konuştu.
Konak, Kastamonu'nun engebeli ve zor bir coğrafyasının bulunması nedeniyle çalışmalarda günlük kat edilen mesafenin 3-5 metreyi bulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Zeminin yumuşak ve sulu olduğu yerlerde göçme tehlikesi öngörülerek daha temkinli ve ciddi güvenlik önlemleri alınarak çalışmalara devam edilmiştir. Sert zeminle karşılaşıldığında ve şartlar müsait olduğunda dinamit ile patlatma yöntemi de uygulanmaktadır. Yapılan her çalışmada elde edilen kayaçlar sürekli jeoloji mühendisleri tarafından şantiyede düzenli olarak analiz edilmektedir. Bazı bölgelerde kırıcılarla çalışmalara devam edilmiştir."
Ilgaz Dağı Tüneli'nin temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla 9 Kasım 2012'de düzenlenen törenle atılmıştı.
İlgaz Dağı Tüneli Yapım Çalışmaları
KASTAMONU - Çankırı ile Kastamonu arasındaki Ilgaz Dağı Tüneli'nin yapım çalışmaları devam ediyor.