Ilginç Hirsizlik Açiklamasi 150 Yillik Çinar Agaçlarini Çaldilar

Ilginç Hirsizlik Açiklamasi 150 Yillik Çinar Agaçlarini Çaldilar

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bir vatandasin tarlasindaki yaklasik 150 yillik iki çinar agaci çalindi. Gördügü manzara karsisinda saskina dönen vatandas sikayetçi oldu.

Geçtigimiz ay Uzuntarla Mahallesi Göl mevkiindeki tarlasina giden Ali Toker (65), dedesinden yadigar kalan yaklasik 150 yillik iki çinar agacinin kesildigini gördü. Neye ugradigini sasiran Toker, solugu jandarmada aldi. Sikayette bulunan Toker, olayi gerçeklestiren kisilerin bulunmasini istedi.

Çok üzüldügünü söyleyen Ali Toker, "Kesilen iki agacim da 150 yillik çinarlardi. Babam ne kendisi ne de benim agaci kesmeme izin vermez, kiyamazdi. Insanlar gölgesinde otursun, dinlensinler diye ellettirmezdi. Birileri gelip iki tarihi çinar agacina kiymislar. Biz bunu yapanlardan sikayetçiyiz. Kamera kaydi aradik, bir tane bulduk, arastiracagiz. Sahislari buldugumuz anda jandarmaya teslim edecegiz. Ise yarayan gövde kisimlarini götürmüsler, dal kisimlarini ise birakmislar. Tahminimce gövde kismiyla masa üstü yapacaklar, çünkü çok degerli. 10 tonun üstünde odun birakmislar, 4 ton da almislar. Bir masanin fiyati 15-20 bin TL arasindadir. Bir masanin kalinligini 6 santimden yapiyorlar. 100-150 bin TL arasinda fiyata satarlar diye düsünüyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile