Iliç Maden Kazasini Arastirma Komisyonu Erzincan'da Toplandi

Iliç Maden Kazasini Arastirma Komisyonu Erzincan'da Toplandi

Erzincan’in Iliç ilçesinde 13 Subat’ta meydana gelen ve 9 isçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasini tüm yönleriyle arastirmak üzere kurulan TBMM Iliç Maden Kazasini Arastirma Komisyonu, Erzincan’da toplandi. Komisyon Baskani AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Umuyoruz ki bu rapor bundan sonra Türkiye’deki güvenilir ve sürdürülebilir madencilik sürecinde yeni bir kapi olacak” dedi.

Iliç maden kazasini arastirmak için olusturulan, TBMM Iliç Maden Kazasini Arastirma Komisyonu, çalismalarini kesintisiz sürdürüyor. Komisyon üyeleri kazanin meydana geldigi Iliç’teki maden sahasinda incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a geldi. Ilk olarak Erzincan Valisi Hamza Aydogdu’yu ziyaret eden komisyon üyeleri konuya iliskin bilgi aldilar.

Valilik çikisinda komisyon adina basin açiklamasinda bulunan TBMM Iliç Maden Kazasini Arastirma Komisyonu Baskani AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Iliç hakkinda, kimsenin kafasinda soru isareti kalmayacak” dedi.

Uslu, konusmasinda sunlari söyledi:

“Kazadan bugüne kadar 4 kardesimiz cenazesine ulasildi. Kardeslerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 5 kardesimizle ilgilide arama çalismalari devam ediyor. Temenni ediyoruz kisa sürede onlara da ulasilir. Ankara’daki çalisma takvimi içerisinde 18 nisan itibariyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde isimler okunduktan sonra meclis baskanligina, divanina tesekkür etti. Komisyonumuz hizli bir çalisma temposu içine girdi. Su ana kadar Çevre Sehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligimizin, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligimizi dinledik. Bunun disinda AFAD’tan bölgedeki arama ve tarama çalismalari konusunda bilgi aldik. Yine Devlet Su Isleri Genel Müdürlügümüzden de sularin kirlenmesinin önlenmesiyle ilgili tedbirler konusunda bilgi aldik. Bölgede incelemeler yaptiktan sonra, bundan sonraki takvimimizde ilgili üniversitelerin, akademi dünyasinin, bu konuda çalisan bilim insanlarini dinleyecegiz. Bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluslarini dinleyecegiz. Olabildigince genis bir çerçevede çalismalarimiza devam edecegiz. Hiç kimsenin aklinda soru isareti kalmayacak sekilde çalisacagiz. Herkesi mümkün oldugunca dinleyecegiz. Çünkü komisyonumuzun kurulus amaci bir bu kazadaki ihmal sürecini arastirmak ama onun kadar önemli bir konuda bundan sonra bu tür kazalarin olmamasi için atilmasi gereken adimlari teskil etmek olacak. Tabii ki komisyonumuz bir amaci daha var. Altin madencilik konusu ve madencilik konusu hassas bir konu. Önce insan, önce çevre sonra madencilik anlayisiyla güvenilir ve sürdürülebilir bir altin madenciligi politikasi, bir madencilik mimarisi nasil kurgulanabilir bu konuda da fikirlerimizi yaptigimiz çalismalar sonucunda olusan kanatlari raporumuza belirtecegiz. Umuyoruz ki bu rapor bundan sonra Türkiye’deki güvenilir ve sürdürülebilir madencilik sürecinde yeni bir kapi olacak.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile