Adana'da, doğuştan serebral palsi (beyin felci) hastalığı nedeniyle hareket edemeyen 3 yaşındaki Birgül Avcı, gördüğü tedavi sayesinde ilk adımlarını yürüteçle de olsa atabildi.
Adana Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, doğumu sonrası serebral palsi tanısı konulan Avcı'ya, Kozan Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi kapsamında fizik tedavi uygulandı.
Tedaviye olumlu yanıt veren Avcı, hareket etme, baş-boyun ve oturma dengesini sağlama, evde kendine ait yürüteçle yürüyebilme yeteneği kazandı.
Kozan Devlet Hastanesi fizik tedavi uzmanı Emre Öğüt, bu tür hastalıklarda erken teşhis ve tedavi sayesinde, kişinin yaşam kalitesinde artma sağlandığını söyledi.
Avcı'nın hastaneye geldiğinde, kas tonusu (gerilim) eksikliği olduğunu, önce kas sistemini destekleyici, sonra da hareket kabiliyetini geliştirmeye yönelik fizik tedavi çalışmaları yaptıklarını belirten Öğüt, 'Birgül geldiğinde yürüyemezken şimdi hareket edebiliyor, baş-boyun ve oturma dengesini sağlıyor, evde kendine ait yürüteç ile yürüyebiliyor.'' ifadesini kullandı.
- 'Yürüteciyle arkadaşlarıyla bile oynayabiliyor'
Anne Aysun Avcı da doğumdan kısa süre sonra çocuğuna serebral palsi teşhisi konulduğunu belirtti.
Tedavi öncesi kızının hareket edemediğini, baş kontrolü, oturma dengesi olmadığını, sadece yattığını anlatan Avcı, 'Tedaviye başladığımız 1 ay içinde gözle görülür gelişme yaşandı.Kızım, gördüğü ilgi ve yoğun tedaviyle hareket edip yürüyebiliyor, bu günleri göreceğimi hayal edemezdim. Evdeki yürüteciyle arkadaşlarıyla bile oynayabiliyor. Bu mutluluğu bana yaşatan Kozan Devlet Hastanesi'ndeki doktorlardan ve fizyoterapistlerimizden Allah razı olsun, hepsine kızımı yürüttükleri için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.' ifadesini kullandı.
İlk Adımlarını 3 Yaşında Yürüteçle Atabildi
Adana'da serebral palsi hastası çocuk, uygulanan tedaviyle hareket etme, başboyun ve oturma dengesini sağlama, yürüteçle yürüyebilme yeteneği kazandı Anne Avcı: 'Kızım, gördüğü ilgili ve yoğun tedaviyle hareket edip yürüyebiliyor, bu günleri göreceğimi hayal edemezdim. Evdeki yürüteciyle arkadaşlarıyla bile oynayabiliyor'