İlk Hacı Kafilesi Bosna Hersek'e Döndü

Bosna Hersek İslam Birliği organizasyonuyla hacca giden Boşnakların ilk hacı kafilesi, bugün öğle saatlerde başkent Saraybosna'ya döndü.

İlk kafilede bulunan yaklaşık 250 hacı, Uluslararası Saraybosna Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılandı. Kutsal topraklardan dönen Boşnak hacılar, buradan ayrılmanın hüznüyle yurtlarına dönüş ve yakınlarını görmenin sevincini bir arada yaşadı.
Ülkeye dönen hacı kafilesinde bulunan İsmeta Yakupoviç, Mekke ve Medine kentlerini ziyaret etme fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yakupoviç, hayatındaki en büyük arzusunun gerçekleştiğini belirterek "Kocam iki sene önce gitmişti, bu sene beraber gittik. Çok memnunuz, çok şükür bu yolculuğu güzel bir şekilde sonlandırdık. Aşırı sıcaklardan ve yolun uzun olmasından dolayı yolculuk biraz sıkıntılı geçti ama varır varmaz tüm yorgunluğumu unuttum. Kabe'yi görünce gözyaşlarımı tutamadım ve sanırım bu herkes için aynı, birçok insan ağlıyordu" diye konuştu.

İsmeta'nın eşi Seydo Yakupoviç ise ikinci defa hacca gitmesine rağmen, bu tecrübenin her seferinde insana çok özel duygular yaşattığını ifade etti.

Boşnaklara daha genç yaşlarda hacca gitme tavsiyesinde bulunan Seydo Yakupoviç, yurduna büyük bir mutlulukla döndüğünü ve aynı anda hem sevinç hem de hüznü yaşadığını kaydetti.

Bosnalı hacı grubundan İslam Birliği tarafından görevlendirilmiş sorumlu Suad Kazaferoviç ise hacıların sağ salim ülkelerine ulaştığını, kimsenin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını açıkladı.

Bu yıl Bosna Hersek'ten bin 411 kişi hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmişti.
Diğer Boşnak hacı kafileleri bu hafta içinde yurda dönecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile