İlk Kez Gördüğü Çanakkale‘den Etkilenerek Yazdığı Şiirle Türkiye Birincisi Oldu

İlk kez gördüğü Çanakkale‘den etkilenerek yazdığı şiirle Türkiye birincisi olan Erzurum‘lu ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Zeynep Güven, "Şehitlikleri ziyaret ederken, sanki ben de burada savaşmışım gibi hissettim. Şiiri de o ruhla yazdım" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla Türkiye‘deki ilköğretim 6, 7 ve 8‘inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Tarihi Değiştiren Zafer Çanakkale‘ konulu şiir yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Martı Okul Yayınlarınca düzenlenen ve 81 ilden 5 bin 350 eserin katıldığı yarışmada, Yakutiye Dumlupınar İlköğretim Okulu‘nda okuyan 7-B sınıfı öğrencisi Zeynep Güven (13), ‘Nur yüzlü dedelerim‘ şiiriyle birinci oldu. Binlerce eser arasından birinci olan ve 7 bin 500 liralık ödül

kazanan Güven, "Geçtiğimiz yıl gittiğim Çanakkale‘den çok etkilenmiştim. Şehitlikleri ziyaret ederken, sanki ben de burada savaşmışım gibi hissettim. Şiiri de o ruhla yazdım" dedi.

Gülahmet semtinde iki odalı bir gecekonduda Nebahat ve Erdal Güven‘in 4 çocuğunun ikincisi olan Zeynep Güven, geçtiğimiz yıl okul gezisi kapsamında gittiği Çanakkale Şehitliği‘nden çok etkilendiğini söyledi. Binlerce eser arasından birinci olan şiirini 1.5 ayda yazdığını anlatan Güven, "Bu topraklar için canlarını feda eden dedelerimizin mezarlarını ziyaret ederken, savaşın yaşandığı alanları gezerken, sanki ben de orada savaşıyormuşum gibi hissettim. Böyle bir yarışma düzenleneceğini duyunca, bu ruh

haliyle Nur yüzlü dedelerim şiirini yazdım. Ödül olarak verilen 7 bin 500 lirayı benim ve kardeşlerimin eğitiminde kullanacağız" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile