İlkadım’da Sünnet Şöleni Yerine Mevlit

İlkadım’da Sünnet Şöleni Yerine Mevlit

Afyonkarahisar’daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olması üzerine İlkadım Belediyesi, yarın yapacağı sünnet şölenindeki konser programlarını iptal etti, yerine mevlit okutacak.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yarın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyecekleri 19. Sünnet Şöleni’ndeki konser programlarını iptal ettiğini belirterek, yerine yine Cumhuriyet Meydanı’nda tüm şehitler için mevlit okunacağını söyledi.

Şehitler nedeniyle programda bir takım değişikliğe gidildiğini belirten Başkan Necattin Demirtaş, “Yarın meydanda çocuklarımızı sünnet ettireceğiz. Sadece konser programını iptal ettik. Felaketler etrafımızda dolaşıyor. Bundan öncede Güneydoğu’da 10 askerimiz şehit olmuştu. Bu acılı haberler bizi üzüyor. Bu arada PKK’yı da nefretle kınıyorum. Devlet ve millet el ele verip bu beladan kurtulmak istiyoruz. Sünnet şölenimizi yarın farklı bir formada dönüştürerek, şölen havasında değil de, ilahiler, Kur’an-ı Kerim ve dualar okunarak yapacağız. Bunu da halkımız ile paylaşmak istedik. Bütün Samsunlu hemşerilerimi Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyorum” dedi.

2014 yılı Mart ayında yapılması gereken yerel seçimlerin, AK Parti ile MHP’nin 27 Ekim 2013'te yapılması için anlaşmasını değerlendiren Demirtaş, “Ben 3.5 yıldır belediye başkanıyım. Bizim tavrımızı ve duruşumuzu halkımız anladı. Seçimlerin erkene alınmasını dezavantaj olarak görmüyorum. Anayasa değişikliğinin bir belediye başkanı tarafından anayasa mahkemesine götürüp de iptal edileceğine inananlardanım. Hukuk devletinde hukuk kuralları işler. Biz seçime girerken 5 yıllığına girmiştik. Biri gelip seçimi ortasından kesip, bunu aldığında bu kuralın şu anda çıkan yasal düzenlemenin bile bir önceki yapılan seçimlere şamil olamayacağını düşünüyorum. Çünkü hukukta temel prensip geriye gidilmez değildir. Kişilerin lehine olmak kaydıyla ancak hukuk kuralları işler. Çünkü bugün çıkaracağınız kanun bundan sonraki belediye başkanlarını bağlar. Yoksa mevcut belediye başkanlarını bağlamaz. Türkiye’de 5 bine yakın belediye başkanı var. Bir belediye başkanı kalkıp Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açarsa tahminime göre yüzde 90 seçim iptal olur. Çıkan kanun geriye doğru işlemez. Hukuk devletinde hukuk kuralları çıktıktan sonra hüküm hitap eder. Önceki geçmişe şamil olmaz. Biz de devlet olarak kendimizi hukuk devleti olarak ilan ettiğimize göre eğer Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti ise bunun da burada geçerli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

BDP’liler ile PKK’lı teröristlerin kucaklaşmasına da değinen Demirtaş şöyle konuştu: “Millet sesini çıkarmıyor ama sabrı taşmış durumda. Bu ülkenin ekmeğini yiyeceksin, benim vergimle gidip maaş alacaksın, gidip benim askerimi öldüren adamı kucaklayacaksın, ondan sonra biz de onlara ‘eyvallah’ diyeceğiz. Bu kadar hoşgörülü bir toplum dünyanın hiçbir yerinde yok. Avrupa’nın bir askerine dokundun mu sorgusuz 6 ay hapse atıyor. Böyle bir rezalet olmaz. Siyasilerimizin buna da bir çözüm bulması gerekiyor. Adam gidecek benim askerimi öldürenle kucaklaşacak, benim vergimle maaş alacak ve meclise gelip konuşacak. Böyle bir demokrasi yok. Demokraside esas olan insanların özgürlüklerin ortaya konmasıdır. Ama beni gasp eden ve benim özgülüğümden istifade ederek beni yok etmeye çalışanların hiçbirinin hiçbir yerde böyle bir avantajı yok. Bunlara artık bir dur denmesi gerekiyor. Türkler Anadolu’ya doğudan geldiler. İlk yerleştikleri yerlerde doğudur.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile