Ilkadim'da Yapi Ruhsati Ve Iskan Islemleri Dijital Ortama Tasiniyor

Ilkadim'da Yapi Ruhsati Ve Iskan Islemleri Dijital Ortama Tasiniyor

Samsun’un Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, ilçede yapi ruhsati ve iskan islemlerini dijital platforma tasidiklarini belirterek, “Böylece zaman, para, kagit israfinin önüne geçecegiz” dedi.

Ilkadim Belediyesi, dijital belediyecilikte yeni bir döneme geçiyor. Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas’in talimatiyla hayata geçirilecek olan dijital proje ‘E-Yapi’ ile Ilkadim Belediyesi’ne yapi ruhsat basvurulari, yapi kullanma izin belgeleri, ekspertiz islemleri, yapi denetim kuruluslarini denetim süreçleri, kaçak yapi sikayetleri ve bunun gibi yapi kontrol müdürlügünce yürütülen tüm islem talepleri belediyeye gitmeden, dijital ortamda yapilacak.

Bu uygulama ile yapi ruhsat basvurusu yapan proje sorumlulari, müteahhit firmalar ve yapi denetim kuruluslari, islemlerini elektronik ortamda yürütecek ve ayni zamanda islemi için hangi evraklarin gerekli oldugunu ve isleminin hangi asamada oldugunu yine elektronik ortamda kolayca ögrenecek. Insaat ruhsat basvuru evraklari ve projeler dijital ortamda Ilkadim Belediyesi’ne gönderilecek, tüm kontroller dijital ortamda yapilacak ve varsa eksiklikler veya düzeltmeler ilgililere anlik SMS ve e-posta araciligiyla bilgilendirme yapilacak. Ilkadim’da artik yapi ruhsati almak 7 gün 24 saat ‘bir tik kadar’ kolay olacak.

“Zaman, para, kagit israfinin önüne geçecegiz”

Uzun bir çalismanin ürünü olan bu proje ile vatandaslarin artik belediyeye gitmeden, yapilan tüm müracaatlari online olarak elektronik ortamda gerçeklestirilecegi kaydeden Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Son asamasina geldigimiz ‘E-Yapi’ uygulamasi için konuyla ilgili alaninda uzman egitmenlerle personellerimize egitim vermeye basladik. Vatandaslarimiz belediyemizin internet adresinde bulunan online hizmetler sekmesinden e-imar linkini tiklayip, e- devlet sifresi ile giris yaparak, 7 gün 24 saat istedikleri yerden basvuruda bulunabilecek. Onay süreçlerinde ise e-imza uygulamasindan faydalanacak. Bu dijital uygulama ile vatandaslarimiz online sistem üzerinden talebinin hangi asamada oldugunu takip edebilecek bu sekilde seffaf idarecilik anlaminda da büyük bir hizmeti ilçe halkimizin kullanimina sunacagiz. Fiziki basvurularda yasanan ulasim sürecinin ortadan kalkmasini saglayacak sistem ulasim maliyetini, zaman kaybi minimuma indirerek proje düzeltmelerinin tekrar tekrar çikti alinmasiyla olusan kagit israfinin önüne geçecek. Böylelikle zaman, para ve kagit israfini engellemis olacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile