İlker Başbuğ özeleştiri yaptı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 1999-2004 tarihleri arasında terörün dağıldı sanıldığını ancak bunun büyük bir yanılgı olduğunu söyledi.

Star televizyonunda Arena programında Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Başbuğ, "1999’dan 2004 yılına kadar eylem yok ancak örgüt bitmedi. Örgütün dağ kadrosu yine duruyordu. Burada bir algılama yanlışlığımız oldu" dedi.

ABD'nin Irak'tan çekilmesinden sonra Irak'ta büyük bir problem bırakabileceğini söyleyen Başbuğ, Irak'ın kuzeyindeki PKK varlığı Türkiye Irak ve Türkiye ABD ilişkilerini olumsuz yönde etkileyeceğini belirttti.

İlker Başbuğ, terörle mücadelede masum halkı gözetmek zorunda olduklarını ifade ederek Hatay'da yanlışlıkla öldürülen köylülere çok üzüldüklerini kaydetti.

1993'te 33 erin şehit edilme olayını değerlendiren Başbuğ, o dönemde Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattını gündemde olduğunu belirterek, bu hattın güvensiz olduğunu göstermek isyetenler PKK'yı taşeron olarak kullanmış olabileceğini söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Gediktepe'deki siperde çömelmesinin gereklilikten kaynaklandığını söyleyen Başbuğ güvenliğin önemli olduğunu belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile