Ilkögretim Ögrencilerine Sifir Atik Egitimi

Ilkögretim Ögrencilerine Sifir Atik Egitimi

Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesinde ilkögretim ögrencilerine iklim degisikligi ve sifir atik egitimleri veriliyor.

Mustafakemalpasa Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü, tarafindan 2022-2023 egitim ögretim yili güz döneminde Yunusemre Ilkokulu ile baslayan egitimler 14 Eylül Ilkokulu, Cahit Zarifoglu Ilkokulu, Sehit Tuncay Çanak Ilkokulu, Balibey Ilkokulu ve Ögretmen Davut Ilkokulu ve ilçe köy okullarinda, 1500 ögrenciye sifir atik bilinci gelistirilmesine yönelik egitimlere devam etti. Çevre Mühendislerince verilen uygulamali ve interaktif egitimlerde ögrencilere atigin kaynagindan ayristirilmasi, atik türleri, geri dönüsümün önemi, sifir atik projesi, iklim degisikligi tanimi, iklim degisikligi ile mücadelede alinacak önlemler ve çocuklara çevre konusunda bilinçlendirme çalismalari egitimleri verilmesi planlaniyor.

Mustafakemalpasa ilçesinde ki ilkokullara yönelik düzenlenen egitimler; hazirlanan çevreci maskotlar ile çocuklarin hem eglenerek hem de iklim degisikligi ve sifir atik konusunu ögrenerek büyümelerine katki saglarken, çocuklarin günlük yasamlarinda atiklari nasil azaltacaklari, nasil daha az tüketecekleri ve atiklari farkli sekillerde nasil degerlendirebilecekleri konusunda bilgilendirme yapildi.

Iklim degisikligi ve sifir atik çalismalariyla doga dostu belediyecilik anlayisiyla ödüle layik görülen Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar ‘’ ‘Çevre konusunda daha duyarli ve bilinçli bir nesil hedefiyle egitim çalismalarini önemsiyorum. Çocuklar bizim gelecegimiz, gelecegimizi saglam temeller üzerine kurarsak, gelecege o kadar umutla bakabiliriz. Daha temiz bir Mustafakemalpasa için duyarliliginizi ve desteginizi bekliyorum.’’ Ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile